Igårkväll eller imorse..

..beror på vart du befinner dig! Tillbakablickar lite med bilder... Om jag får vara ärlig, Ofelia är extra speciell för mig - en liten flicka som jag umgåtts med nästan varje vecka i 2½ år och därmed följt hennes underbara utveckling.

1½ år gammal:

E: VILKEN FÄRG? (peka på mina naglar)
O: BLÅ!
E: NÄ!
O: BLÅ!
E: NÄ!

..några månader senare..

E: VILKEN FÄRG?
O: BLÅ!
E: NÄ!
O: GRÖN!
E: NÄ!
O: RÖD!
E: NÄ!

..ytterligare några veckor..

E: VILKEN FÄRG?
O: ROSA!
E: JA!

..några dagar senare..

O: VILKEN FÄRG? BLÅ?
E: Hmmm?
O: Hahah, NÄ! ROSA!

..ett par timmar senare..

O: VILL OCKSÅ!
E: FRÅGA MAMMA!
M: VÄNTA TILLS DU BLIVIT STOR!

   
  
   
   

Chattade med syrran i över en timma igår kl. 22 (kl. 10 idag för henne), fick också några bilder. Jag smälter. Varje gång jag ser Ofelia och Viggo - de är så otroliga söta! 

Syrran & co bosätter sig i Thailand i ett par månader, vem är inte avundsjuk?


Ofelia, du ska få en burk rosa nagellack i present av mig när du blivit stor! :)

Hej då!

Min vardag i stort sett:

Vad gör jag?

Hittills har jag haft semester! God frulle + kaffe i lugn och ro varje morgon. Därefter checkar jag emails, nyheter, blogg och lite strunt. Sedan brukar jag försöka träna lite, innan eller efter lunch. Fika kl tre! Ringer hem till mapa, msn:ar lite medan jag fikar...Börjar förbereda inför middag runt sex-tiden, Brandon kommer hem vid den tiden. Om inte tidigare. Ibland fikar jag med Leigh på Kensington Market istället för ensam härhemma. Eller hos mig respektive henne. Städar och tvättar kläder gör jag också, såklart! :)

Nu i veckan har jag börjat söka lite jobb... den 9 februari ska jag till George Brown College och göra engelska test. *usch* Förhoppningsvis kvalar jag in någonstans.

Om jag får drömma lite, lite... Börja på GBC och plugga engelska halvfart och den andra 50% tillägnas som redovisningsekonom på IKEA's ekonomiavdelning! :) ...hurra... 

Hej då!

Lovely Pinky!

Yes, we have a cat! :) Pinky heter hon (persontecken: rosa på ASL) och är runt tio år gammal.


Pinky är hur snäll och go som helst! Jag brukade alltid ge henne mjölk varje morgon och lite kattmat till lunch...tyvärr, hon får lös i magen på grund av mjölken (enligt Brandon) :( 

Tänk dig, bara torrfoder resten av livet, Pinky! Poor you!

Brandon tycker jag är knäpp som kan jämföra en människa med ett djur. Jag tycker man ska behandla djuret som man själv vill bli behandlad :) Jag brukar ofta fråga Brandon bland annat: Vill du äta samma mat varje dag? Vill du ha det så?

Jag vill mata Pinky mjölk och tonfisk! :(

Hej då!


Snart, om en timma, en kvart...äsch imorgon!

GoodLife - jag ska provträna på GoodLife Fitness (motsvarande SATS) snart! Ska bara äta min lunch först. Jag som tänkte träna innan lunchen :(

Jag har förstått att jag bockar av i att-göra-listan bättre om jag är pressad. Lagom stressad och pressad ska man vara för att hålla motorn igång konstant och dessutom i ett bra tempo! Nu har jag alldeles för mycket ledig tid och främst av allt - ingen press alls! Så jag tänker... om en stund, om en kvart, om en timme, om ett par timmar och när det börjat bli mörkt ute då tänker jag...äh imorgon - jag har ändå inte så mycket inplanerat imorgon.

Ett mål med träning måste jag nog också ha för att presentera extra bra under träningspasset. Kanske jag ska anmäla mig till...något lopp? Eller...som jag länge drömt om, body buliding-tävling? :)

Nä, lunch nu och GoodLife sen!

Hejdå!






Love Fahrenheit...not!

Morgondagens bästa müsli!


Jag lär mig aaaldrig. Har denna "fusklapp" i min laptop:

Celsius   Fahrenheit
125         257
150         302
175         347
200         392
225         437
250         482

..för att kunna ha kul i köket! :)

Hej då!


پست ها سرگی برین و لری پیج!

Jag måste bara få berätta! Igår kom jag på och kollade i translate.google.com. Man kan visst översätta till persiska, jag testade maila ett inlägg till mormor och hon förstod hela inlägget. Otroligt! Varför kom jag inte på det tidigare? Brorsan David, varför tänkte du inte på det? Du brukar väl använda denna funktion? :S

Nu kan mina morföräldrar ta del av vad jag gör, mina tankar m.m. Äntligen! Efter hela 28...snart 29 år! Det betyder jättemycket för mig!

Tack googles grundare, Sergey Brin och Larry Page!

Hej då!


P.s. testade att översätta texten som jag just skrivit till persiska och sedan tillbaka till svenska då blev det så här:

Säger jag bara! I går var jag i och översyn translate.google.com. Du kan se det översatt till persiska, försökte jag e-post meddelande till sin mormor och förstå uppläggningen är klar. Incredible! Varför var inte jag i det förflutna? David, min bror, varför var du inte där? Du brukar väl den här funktionen? Used: S

Mina farföräldrar är nu en del av vad jag, mina tankar, och så vidare.
Äntligen! Efter 28 ... Full snart 29! Detta innebär att mycket för mig!

Hej då!

Hehe, bättre än ingen kommunikation alls, eller hur? :)

Trollkarlen från Oz

I helgen spenderade vi hemma hos Andrew & co i Kansas City, Kansas, USA. En väldigt lugn familjehelg. Jag och Brandon har även spenderat några timmar på Legends Plaza och njutit av en small (läs: rejäl) skål i Coldstone.


Wyatt Thomas Goure, Farbror Brandon och så jag! :)


Presenter... presenter... en resväska full med bara presenter! Katten Skye har de inte fått, deras egna katt utan klor.


Familjen Goure samlad...och en Farkas! :) Kort presentation: Mamma-Sarah är gift med Andrew som är Brandons lillebror. Donald har just blivit farfar... en pi stolt farfar!

Hej då!

Kvällens bild...



Övade lite med min vanliga digitalkamera nu ikväll, ska ta med kameran till Kansas. :)

Trevlig helg och hejdå!

Welcome-to-Canada

I lördags var jag och Brandon pigga på att fixa och röja undan massa små saker härhemma. Det tog faktiskt flera timmar, därefter orkade vi till och med åka till IKEA för att handla in några nya större tunga möbler. Innan vi åkte ville Brandon också dammsuga här så det skulle vara rent och fint när vi kom tillbaka. Jag höll med, trots att jag var klar att gå. Finklädda var vi båda också - det gillar jag! Sällan Brandon vill klä upp sig frivilligt.

Under tiden vi röjje undan här, hade Brandon en skum konversation med två närmaste killkompisar. Typiskt dom, tänkte jag bara och brydde mig inte så mycket om det även om Brandon försökte hålla mig uppdaterad vad de pratade om. De är speciella - de tre ihop har ett speciellt humor, ibland sjukt - ibland sjukt roligt.

Brandon föreslog också att jag skulle köra, så han kunde börja skriva ned all detaljer vad vi ska handla (små delar till ett par skåp till vårt blivande minimatrum) eftersom han var mer insatt på mått m.m.. Istället blev det massa snack med de två killkompisarna på vägen till IKEA... väl framme i IKEA:

- Ooops, jag glömde! svarade han när jag frågade om han hade skrivit nåt? Jag bara log...

Brandon ville fika... jag som just druckit kaffe. Men jag gick med på det för att få provsmaka Frödinges mini princesstårta :) Fikade i lugn och ro...

När vi var strax hemma igen ville jag ta med hela lasten upp på en gång. Brandon orkade inte stressa, sa han. Han ville bära en sak i taget och gå upp & ner några gånger istället. Jag reagerade inte - det hade ju han gjort en gång tidigare (då jag inte bodde här). Jag sa bara att jag inte förstår mig på honom - det tar så mycket längre tid att vänta på hissen, byta hiss till och med och gå till bilen och hämta och samma väg tillbaka upp. Upprepa x3 gånger. Han gör som det känns bäst för honom, sa jag.

Första turen, vi åkte upp...med några förpackningar. Vid dörren tog jag fram nyckeln och öppnade...

"WELCOME TO CANADA!!!" hojtade ett tio tals personer!

Ugh - trots massa "onormala" men ändå "normala" beteende från Brandons sida - total överraskad!

Brandon ordnade alltså ett "välkommen-till-Kanada"-party för lilla mig. Så sött, så snällt! Det betyder definitivt mycket för mig att bli uppvaktad på det sättet! De har även ordnat massa goda snacks och dryck. Inte minst, också försökt ta nåt blått & gult plagg på sig.

Kvällen blev lång - den sista gästen gick strax efter 03.

Hejdå!

P.s. Bilder kommer...någon gång och min fina gästbok blev några sidor fylligare. Grejerna i bilen lastade vi upp på en och samma gång dagen efter. :)


Iceland Air

Flög med Iceland Air när jag flög hit för tioende gången. Mina förväntningar var nog lite extra höga - om jag inte minns fel, har läst någonstans om Iceland Air - de vill/drömmer om att expandera och bli centrum mellan Nordamerika och Europa. Perfekt läge håller jag med om!

För knappt ett par år sedan skapade de några nya flyglinjer, däribland Keflavik, KEF - Pearson Airport, YYZ (International flygplats närmast till Toronto). Det tar knappt 9,5 timmar totalt mellan Stockholm och  Toronto som bäst - men priset har inte varit prisvärt heller...tills jag hittade en prisvärd enkelbiljett (trodde jag) i september.

Enda minus var: byta plan TVÅ gånger (i KEF och John F. Kennedy, JFK airport i New York).

Jag tänkte, äsch...byta flygplan två gånger och spara minst 4000 kronor, det är värt det! Och kollade aldrig i länken då jag klickade i godkännande-rutan under "Jag har läst köpvillkor, datum och flygtider."-länken.

Mitt stora misstag!

Nämligen fanns dessa information tydligare (i fetstil och allt) under denna länk:

1. Landa i JFK, avgång i LGA! Alltså - byta flygPLATS. Helkrokat! Jag med mina 28,6 + 25,2 kg resväskor samt en mindre handbagage. Inga $$ kontanter, kö till bankautomat! Väl fixat fram kontanter och köpt enkelbiljett till La Guardia flygplats kom shuttle aldrig. Återköpte biljetten, tog den första bästa yellowtaxin till LGA flygplats. Hade knappt en timma på mig. Stress, stress och chauffören körde som en galning! Väl framme brydde han sig bara om dricks och inget annat! That's so New York City!
 

2. Exklusive måltid och dryck (regjulära flyg över Atlanten har alltid inkluderat måltid, två måltider till och med - så jag brydde mig aldrig om att dubbelchecka) och mat som finns att köpa ombord är inte heller smaskiga. Till gränsen till icke ätbart - iallafall mellan Stockholm-Keflavik!

Sedan dök självklart andra små saker upp som gjorde resan ännu tröttsamt:

* Framme i Keflavik - ingen apparat vid säkerhetskontroll fungerade! Tänk er vilken kö det blev. Minst en timme i kön för att passera säkerhetskontrollen. De försökte kontrollera varje passagare och väskor för hand! Omöjligt, nästan lika bra att låta alla passagare bara passera!

* Flyget från KEF blev försenat p.g.a. trögt tempo i säkerhetskontroll.

* Hade inte ätit sen frulle kl 09.00 svensk tid då jag satt på planet mot JFK (typ 19.00 svensk tid). Totalt energilös med andra ord. Köpte en kycklinglåda med ljumma ris och överkokta grönsaker - enda val på menyn som är s.k. "varmrätt". Mat är mat - lagommätt och blodsockret på lagomnivån igen!

* Flyget mellan LGA - YYZ var försenat p.g.a. dåligt väder i Toronto. Jag som stressade ...i onödan... Trött, hungrig och frusen tröstade jag mig själv med en mini amerikansk ostbricka (typ bara hårdost och kex) och väntade i ett par timmar. Kunde äntligen lämna New York och inte minst USA först kl. 23.00 lokaltid (05.00 svensk tid).

* Väl framme i YYZ gick det hela smidigt (förutom oväntat näsblod mitt i take-off!) fram tills jag kom till bagagerullband. MASSOR folk där trots att klockan var typ 00.30 lokaltid. Kaos! Många saknade väskor, lång kö till receptionen... Mina morföräldrars urslitna jätteväskor ploppade ut strax vid 01.30-tiden! Vilken lyckokänsla...

Om jag ska avsluta med plus och uppmuntran till Iceland Air:

0) Trevliga flygvärdinnor
1) Bra läge, dvs kort restid mellan ARN - YYZ
2) Bekväma flygstolar i ekonomiklass! *tummen upp*

Hejdå!


Välkommen till min nya blogg!

Ett nytt försök - här är min nya blogg! :) "I Kanada" - jag behöver nog inte förklara varför denna alias... och tack för senast!

Jag hoppas att denna blogg blir ett bra verktyg för att hålla kontakten med mina nära & kära. Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då - saker som jag tror kan vara roligt att ta del av. M.a.o. - det blir ingen sådan "Hej Kära Dagblogg! Idag har jag städat och sedan tränat i en timma och ...bla bla".

Helt medeveten - att skriva är inte min starkaste sida. Trots detta hoppas jag att ni ändå ser fram emot att få läsa lite om livet "i Kanada" och lite annat. :)

Hej då!

P.s. förvänta er inlägg från Brandon ibland :)


RSS 2.0