God Jul allihopa!

Vi önskar er alla i Sverige och Kanada en riktigt God Jul!Hej då!

Uppdaterar lite om busiga Dion...

Han har nyligen fått två stora framtänder och man ser några små på väg. En väldigt AKTIV pojke, jag blir alltid slutkörd på kvällarna när han somnat. Jättesöt när han är väldigt busig, han skrattar ännu mer då. Tar på mina krafter men man får mycket nya genom hans skratt. Tycker om att få uppmärksamhet, gör dumma saker då, som till exempel pilla på julgranen, tugga på mina crocs tofflor, plaska i kattens vattenskål...listan är lång! Är annars en rätt  glad pojke, har man ofta fått höra.

Tycker att det är dags att lägga upp några bilder på Dion, som snart blir nio månader gammal.(Nejnej, det är kaka i plast!)

Hej då!


Funderingar kring julbak och att vara traditionell

Nu är julen här! Nästan alla glädjas över att julen är här. Julbord (iallafall i Sverige), julmat, julgodis, julgran, julpyssel, julklappar och inte minst extra umgänge med familj.

Jag har gått och funderat mycket på detta den senaste tiden. Kanske för att det är JAG som blivit huvudpersonen här i huset. Ansvaret ligger hos mig om det blir en fröjdfull jul med mycket gottisar eller inte. Mitt val. Det har i stort sett alltid varit min mamma som skött det hela. Det är verkligen mycket som ska planeras, förberedas och så vidare. Detta kallar jag för julstress. Eftersom Brandon inte är speciell traditionell av sig, så har jag börjat fundera mycket kring detta här. Hur traditionell ska/bör jag vara? Jag försöker följa vad som känns bra för mig men det är inte enkelt heller. Till exempel lussekattbakning. Tycker att det är ett måste. Men... vem äter? Brandon tycker inte om saffran överhuvudtaget, jag är inte så jätteförtjust i lussekatter egentligen. Men det är ju traditionell med lussekatter. Iallafall i Sverige.

Med andra ord, jag är mycket imponerad av min mamma (och pappa som stödjat henne) som lyckats genomföra detta här mycket bra genom åren!


Saffran biscotti bakning - check!

Jag tror att jag hoppar över lussekatter detta år och lägger tid på små julgodis och kakor samt julmat. Blir ett minijulbord den 24 december samt ett större julfirande den 25 december - tillsammans med syrran&co vilket jag ser mycket fram emot till! Glöggfester är mysiga också. Blir förhoppningsvis ett par innan självaste julafton, jag ska försöka förbereda så bra som möjligt samtidigt inte förstora festerna så det känns roligt och bra!

Hej då!


Julens godbitar


Förra helgen julbakade  jag tillsammans med Leigh och Rachel - vi testade några nya recept. Bland annat gjorde vi snöbollar med lime från Arla och mini pepparkaksdammsugare (gjorde mjuk pepparkaka kvällen innan). Tycker att det smakar lite för mycket lime i havrebollarna, däremot får pepparkaksdammsugare toppbetyg (iallafall av mig).

Saffran biscotti och saffranbullar nästa - tillsammans med Dion och förhoppningsvis Brandon :)

Hej då!

Ny familjemedlem
Som väntat, idag födde Sarah en liten pojke. Beckett heter han. Dion är inte den minsta i storfamiljen längre....redan! Skumt :)

Hej då!

Ändrad åsikt...

Vet ni vad... jag har ändrat min åsikt angående "drive thru". Jag har länge tyckt att det bara skapar lathet i samhället. Numera är jag tacksam över drive thru - med en bebis i bilen och när det är kaffedags så är det väldigt smidigt med drive through. Även när jag behöver lite kontanter. Jag sparar kraft (och ibland tid) på att stanna kvar i bilen och ta ut pengarna. Speciellt när jag inte behöver väcka lillpojken när jag bara vill ha en kopp kaffe. Hoppas att det inte är ett tecken på lathet? :/


McDonalds har börjat med cafe latte och sånt där. Testade för första gången igår. Bläh! Aldrig mer.

Hej då!

RSS 2.0