Absolut bästa presentER!!!

Först när jag kom hem från jobbet & träningen:...och några timmar senare:Innan lillbrorsan anlände hann vi även med detta aktivitet:Kan man få bättre presenter??? Knappast! Förresten så är det inte ens 28:e idag - ser MYCKET fram emot helgen som förhoppningsvis aldrig tar slut! :)

Hej då!

Carpe diem!

Jag, som har ett icke fungerande jobb, försöker boka in roliga ärenden efter jobbet så jag har någonting att se fram emot när jag vaknar på morgonarna.

Som idag till exempel:


1,5 timmes predikyr och manikyr! Sedan tog jag en tre kilometers promenad hem.. Härligt!

En oväntad och trevlig överraskning väntade mig vid lobbyn härnere:


"Ingen champagne för gravida - ballongen får ersätta den :)" står det på kortet. Kul tanke!


Jag känner mig glad inombords nu ikväll trots en riktigt tråkig dag på jobbet idag.

Hej då!

Lisas babyshower

Visar några bilder från Lisas babyshower i lördags, då fick man också träffa Shelby Rae som kom till världen enligt beräkningen, den 16 januari.

  
  
Nu är jag "ensam"... känns lite tråkigt på ett sätt, fast det är inte långt kvar för mig :)


Hej då!

Går inte... går inte...

Idag ringde jag hem till mina föräldrar och Ofelia svarade.

E: Hej! Allt bra?
O: Ja!
Min mamma: Hej, vi skulle precis fika semlor nu. Kan vi ringa om 20 minuter?
E: Fika semor, vill ha också!
O: Går inte!
E: Kanske i sommar?
O: Nä, går inte!
E: Jo, kan baka i sommar.
O: JA! Nu fika, hejdå!
E: *krama*
O: Nää, går inte!

Alltid "går inte" i allt när det gäller avståndet. :) Sött!


Fikstunder är hur viktigt som helst för Ofelia som knappt är fyra år ens. Åh, härligt att även en tre åring kan förstå ett av livets bästa stunder i vardagen!

Hej då!


Försenad julklapp...

...från vännen J - hon skrev tyvärr M2V istället för M5V i postalcode (ni som har min adress, kolla gärna och eventuellt ändra till M5V)! Trodde faktiskt att jag inte skulle få se paketet förrän i mars, april eller aldrig alls, det har hänt ett par gånger tidigare men igår såg jag ett grönt paket i vår mailbox.

Bland annat fick jag denna klassiska tröja:


Sitter jättebra på mig! Extra kul att bära ett svenkt ord här i Kanada...

Passar på att publicera en magbild som Brandon fotade igår, visst har Tummen vuxit lite sen jag uppdaterade sist...


Idag är jag inne i vecka 33. Snart, snart...


Hej då!

Snyggt hantverk!

Ett par veckor sedan fick vi denna tavla på posten, vad vi märkte efter ett BRA tag...att dessa torkade blommor var från vår bröllopsmiddag. Plötsligt kändes tavlan så personlig och värdefull. En absolut jättefin idé!!!Då passade vi (eller Brandon) på att spika upp några andra tavlor som länge stått liggande på bordet. Nu känns det lite mer hemtrevligt här, eller hur...Hej då!

Borta bra men hemma bäst!


Tyvärr måste jag påpeka mig själv varje gång jag ska övernätta i ett hotell att hotellfrukost inte är densamma som i Sverige. Har fortfarande lite svårt att förstå...varför? Gårdagens och dagens workshop gick förresten bra, jag ska inte babbla om det - trist att prata om jobbet ju! :)Jag valde att hyra bil och bila upp till Ottawa, så jag kunde stanna när och vart jag ville. På hemvägen gjorde jag ett stopp i Kingston som ligger mellan Toronto och Ottawa. Brandons mamma, JoAnne bor nämligen där. Roligt att få träffa henne igen och se hur hon bor samt hälsa på hennes företag. Angående GPS - jag vet inte om jag gillar GPS; smidigt att hitta stället man ska till, men man tappar liksom koll på vart man är... :S


 
Den stora skylten i grönt, vitt och rosa "Leading Hands" tillhör JoAnne! En av tavlorna inne på kontoret. Ser ni vem lillpojken på bilden är? :)Vi gick ut och åt igårkväll, överraskades med en chokladtårtbit med ett ljus efter maten. Tidigt födelsedagsfirande, tydligen...jag sov över och i morse bjöd JoAnne på en supertrevlig och lång frukost på retsuarangen Cora innan jag bilade vidare tillbaka till Toronto.


Det har varit en riktigt trevlig semester...ops, jag menar...jobbresa! :)

Hej då!

Lokaltidningen Mitt I

Ni som bor i Bandhagen och Skärholmen - släng inte lokaltidningen Mitt I utan att bläddra i den. :) Ni som bor utanför kan klicka på denna länk: Mitt I.

För er som inte orkar kolla länken, dåligt kvalite och väldigt liten bild:

 

Ska ta en powernap nu, så trött efter några timmars bilkörning nu på morgonen. Är i Ottawa nu, har en workshop nu i eftermiddag och hela dagen imorgon. Kul att få resa lite på arbetstid, tycker jag. Berättar mer ikväll!

Hej då!


Äntligen... Goure!

I Sverige var det fixat strax efter vårt bröllop, medan det tog en sådan tid här i Kanada. Det hela berodde på att de inte kunde accptera mitt vigselintyg (marriage certificate) - som inte var någon avancerad blankett jämfört med här. Jag försökte övertyga dom att blanketten som jag fått var äkta, men såklart trodde de inte på mig. Jag gick till svenska konsult här i Toronto och kvinnan bakom disken kunde inte heller förstå varför det inte gick. Vi testade iallafall, hon intygade på mitt vigselintyg att det papperet var motsvarande marriage certificate och avslutade med hennes underskrift och en stämpel.


Idag fick jag ett brev och det stod "To: Elisabet Goure". Äntligen!


Nästa steg blir kortbyte; körkort, OHIP kort, SIN kort, VISA kort och andra kort jag har i plånboken. Skoj, skoj...först måste jag bara bestämma mig hur min nya namnteckning ska se ut. ;)

Hej då!

Semmelpremiär...

I lördags åkte jag och Brandon till Beaches Bakery Shop och köpte fyra semlor (och en dammsugare till mig). Därefter körde vi till Cambridge och fikade tillsammans med Brandons brorsa Andrew och frun Sarah.


Mumsiga semlor! Dock tror jag att mina 2011 hembakade semlor kommer att smaka lite bättre än dessa. Kärnan i semlorna är för mig mandelsmassa och de måste smaka perfekt för att semlorna ska bli godkända! :)


Den smakade mer som en vanlig kaka. Jennys hembakade dammsugare var mycket, mycket godare. Jenny, kan man få receptet? :)


Hej då!

I look like daddy!

Tummen fick 8 av 8 (hjärtslag, rörelse, tillväxt m.m.) - nu låter jag som en typisk amerikansk stolt mamma. ;) Nämen, igår gick vi på ultraljud, vet inte riktigt varför. Min läkare sa att man får fram exakta siffror än att mäta magen med ett måttband. Jag ska inte klaga, det är alltid lika roligt att titta lite därinne.


...eller vad säger ni om Tummens ansiktsprofil? :)


Hej då!

Symmetric won...

...or probably not! Vet, flera av er röstade på alternativ A men tyvärr så valde vi det andra alternativet. Igår blev skåpen äntligen klara (nästan, lamporna kvar) med lite hjälp av Andrew. Anledningen till att vi valde B:et var: vi hade redan köpt tre bruna dörrar, Brandon är inte speciellt förtjust i vitt, vitt och återigen vitt. Det hade inte varit enkelt bestämma placering av vita respektive bruna dörrar om de var asymmetriska, ansåg vi.


Så...vad tycks? Not bad...? :)


Hej då!

The Baby Registry @ Babies "R" Us

Idag åkte vi förbi Babies "R" Us för att handla ett par saker till vännen Lisa som har babyshower nästa helg. Vi blev fast i affären ytterligare en timma eller två. Registerade några prylar till oss själva ifall det blir någon babyshower för mig/oss...eller jag ska vara ärlig - jag vet att det blir ett party men jag vet inte när, hur, vad, vilka med o.s.v. :)

Babyshower är liksom en självklarhet här i nordamerika, man som är förstföderska, ska ha en babyshower. Hur ska man ha råd med allt annars, sägs det. Jag tycker faktiskt att det är trevligt med lite bidrag - det är ganska kostsamt i början (eller livet ut, haha...). Det är också ett trevligt sätt att välkomna bebisen - tillsammans med nära & kära.

I helgen har vi förresten monterat upp spjälsängen, möblerat om lite, fixat nya sänglampor... vi börjar bli klara, eller egentligen inte, det är bara en början! :)

Hej då!


Det hade varit roligt...

...om Småkronorna spelade mot Kanada i JVM final ikväll. Nåja, nu får jag göra Brandon sällskap och heja på Kanada istället. Sitter och tittar på bronsmatchen mot USA nu, 3-1 till USA och knappt åtta minuter kvar. Har vi fortfarande någon chans? :/


När Småkronorna slog Kanada i grundspelet var jag så säker på att de skulle mötas igen i final men inte! :(


Hej då!

Nu börjar vi bocka av inköplistan!

Hittills har vi inte handlat NÅGOT alls till Tummen. Inte ens ett par sockor eller nappflaska. Nu är det verkligen dags att börja förbereda lite, tycker vi.Så, idag beställde vi en Cameleon Bugaboo barnvagn på www.bugaboo.com och sedan åkte vi till IKEA och handlade lite till såsom vit spjälsäng (Gulliver), madrass och lite annat. Skum känsla men...roligt!

Hej då!

Imorgon är det exakt ett år sedan!

Imorgon är det den 3:e januari (eller läs: idag) och det innebär att jag har bott här i exakt ett år. Det känns absolut inte så, fast på ett sätt känns det som om jag bott här jätte länge och inte i bara några veckor eller månader. En konstig kombination, jag vet.


Tänkte bjuda på några bilder som skett under året men jag gav upp - för många bilder! :(

(Värst vad Tummen rör på sig just nu!!!) Vi tycker året 2010 har bjudit på bra händelser. Vårt långa långdistansförhållande avslutades. Jobb. Tummen. Bröllop. Vi ser verkligen fram emot det här året, det blir ett spännande år, ni vet varför! :)

Förresten, god fortsättning på det nya året!

Hej då!


RSS 2.0