Lila jul

Jag försökte övertala mig själv i ett tag att inte ha lila som färgtema nu i jul. Vi har ganska mycket lila i vardagsrummet till vardags så jag tänkte att vi skulle satsa på de klassiska färgerna. Tyvärr så kändes det inte speciellt bra när jag gick runt i affärerna, magen knep när jag tog ner röda julgranskulor i kundvagnen. Nej, vi byter till lila sa jag till Brandon. Lila och guld, istället för silver som jag annars tycker är finare. Guld känns lite varmare och juligare tillsammans med lila.Så här ser det just nu. Röda panel ska ersätta de vita (eller de lila?) inom småignom.

 

Jag har även ordnat de här, ganska söta tycker jag! Syrran&co kommer ju hit den 24 december, så en egen strumpa måste de ju ha!Just NU snöar det... vackert!

Hej då!

Yes! Bilen är såld!


Trots att Brandon sagt några gånger att han kommer att sakna bilen så är jag hur glad som helst över att det bara står en bil i vår driveway nu. Sålde den nu ikväll. Så himla skönt!

Klistermärket "SVERIGE" (eller S... Sweden...vadsomhelst) måste jag ju ha till vår nuvarande bil. Syrran, fixar du det? :)

Hej då!

Svensk julmarknad detta år med...

I helgen är det svensk julmarknad (kolla in länken, Mike L tog några bilder), jag var ju där och hjälpte till lite i köket förra året. Igår åkte vi dit och jag tänkte att det skulle vara bättre att vara där på en lördag istället för idag för förra året när vi var där på en söndag då var flera matprodukter slutsålda.


Trots lördagen...tyvärr så var rågrut slutsåld. Nåväl, jag överlever med vanliga knäckebröd som finns i mataffärer här. Köpte hem hovmästarsås, sill, pepparkakor i bunke och plopp lakritssmak.

Apropå mat... förra veckan hittade jag en utländsk (polsk) mataffär nära här. De har bland annat wasa knäckebröd, färska jäst och inte minst majsbågar till Dion - produkterna på polska med en liten handskriven lapp på engelska bredvid :)Hej då!

Barnsången i Toronto... play&sing in Milton...

Läste precis denna artikel om vännen Stines familj - två teckenspråk. Så är det för oss med... det är spännande att se hur Dion kommer att utvecklas i svenskt respektive amerikanskt teckenspråk. Jag använder alltid svenskt teckenspråk när jag tecknar till Dion. Brandon försöker hålla sig till ASL, ibland vill han använda svenskt teckenspråk också - vilket är helt okej, tror jag, eftersom alla andra såsom släkt&vänner tecknar på ASL.Svenskt tal vill jag så gärna att Dion också ska kunna, varje torsdag åker vi in till Toronto för att träffa andra svenskar som är mellan 0-6 år gamla i en av lokalerna i Svenska kyrkan. Barnsången. Lek&bus med andra barn. Fika. Räcker detta? Jag tvekar. Svenska cd skivor har jag, ska börja titta på Pippi Långstrump på tv snart. Jag får se hur jag utvecklar detta här...

  

Engelskt tal lär han ju utveckla snabbt så snart han går i förskolan i februari. Lite av det får han nu redan när vi går till biblioteket en gång i veckan för att medverka i play&sing för alla som är mellan 0-24 månader.

  

Hej då!

Årets nyhet på IKEA

Igår åkte vi till IKEA för att handla massa ljus, de har 50% rabatt på alla ljus trots att de redan är så billiga :)


Årets nyhet!!! I Swedish market säljer de marsipan! Köpte tre pack, hoppas bara att de smakar bra! Givetvis köpte jag hem glögg också, räcker två flaskor? Kanske att börja med...

Hej då!

Dålig på att blogga...

Kolla härnedan, tusen ursäkter på varför jag inte bloggat på ett BRA tag.

- Deaf Halton Assocation ordnade faniljedag - jag tog med både Dion och Wyatt. Perfekt väder. Roliga upplevelser för de små!- Halloween den 31 oktober. Jag har förstått nu hur stort det är här. Man ska klä ut sig OCH sitt hus. Trick or treat är en självklarhet. Man diskuterar gärna om vad man klätt ut sig till genom åren. Definitivt en ny kultur upplevelse för mig även om spökstigen har funnits i Sverige i några år nu.


Dions allra första halloween - liten söt tigerunge!

- Renovering har börjat. Nästar klar. Iallafall första etappen!- Besök av några, både "in real life" och cyberiskt.- Lillbrorsan David på besök :)
- ODSA volleyboll turnering...- Pauls 40 års överraskningsfest, med temat 'lila', hemma hos oss. Det kom runt 40 gäster, till festen förberedde vi bland annat matpajer, cake pops, kakor och andra små rätter. Bilder hittar ni i Mr Laings hemsida.Visst är de bra ursäkter...?

Hej då!

RSS 2.0