Kryssning med Norwegian SkyI måndags kom vi hem från kryssningen - ingen diskussion om matlagning, städning eller sånt där. Bara att vara var hur underbart som helst, det bästa var förstås vår tid tillsammans som inte är mycket till vardags. Dion somnade direkt när planet lyfte, tre timmars flygresa kändes enkelt (delvis för att det bara var tre timmar, delvis för att vi var två som turades om att hålla om Dion). Norwegian Sky är en lagom stor färja som har bland annat basket - och volleybollplan, barer, restauranger, gym, SPA anläggning, bubbelpool, pool, lekstuga (med personal som passar)... Ja, all inklusive är ganska smidigt då man inte behöver bära någon handväska under hela resan.


Första kvällen, här lämnar vi Miami.Tyvärr så var det hur blåsigt (och regnigt) som helst, så vår svenske kapten lät inte oss kliva av Norwegians alldeles egna ö... Synd det! Blev en hel dag på båten istället. Ja, joggningsbana runt båten, 3,5 varv motsvarar en mile (1 mile = 1,6 km).
Gick runt i Nassau, Bahamas hela söndagen trots att det regnade och så åkte vi ferry till Paradise island och tog ett dopp där...


...en av de sista bilderna innan vi tappade vår kamera :( OCH våra nycklar till hytten.Den första bilden här ovan har NÅGON plåtat. Mittersta bilden visar hur lyckliga vi var när vi fick tillbaka vår kamera samt hyttnycklarna, någon från samma båt har tydligen hittat kameran på Paradise island och lämnat till en av arbetarna ombord. Sådana personer uppskattas enormt! Sedan var det dusch som gällde, bort med all sand!


Sista middag valde vi att äta i en buffe restaurang. De två tidigare kvällar åt vi tre rätters i extra fina restauranger, men det slutade alltid med att vi ändå gick upp till buffe restaurangen och tog lite mer mat eller dricka. :)

Hej då!

Trevlig lekpark härhemma

  

Knappt två minuters gångavstånd ligger Sprucedale Park, en liten lekpark som är lagom för lille Dion. Perfekt att det är nära här, för vi har ju ingen "back yard" - vilket anses som en lekplats för alla nordamerikanska föräldrar.
Idag fick Dion prova på att gunga, för första gången och han verkar gilla det.

Hej då!

Bomullsbröllop den 9 oktober

Igår var det vår ettårsdag - det var tänkt att gå till en extra fin restaurang och fira (vi åker ju på kryssning till Bahamas nästa helg, så något litet på självaste bröllopsdagen ville man ju göra något åt ändå). Tyvärr så blev både mina pojkar sjuka sen i fredags. Dion lider nämligen av "croup cough" och tar antibiotika i fem dagar nu, Brandon har halsfluss. Så det fick bli grillade hambugare utomhus istället, solen skiner nämligen så fint i helgen, runt 25 grader varmt.Denna 64 sidig bröllopsfotobok gjorde jag under vår vistelse i Sverige i somras. Definitivt ett jättefint livsminne!Hej då!

Sverige – världens (näst) bästa land

Citerat ur en artikel från Aftonbladet för någon vecka sedan:


"Tydligen så slår lönnsirap och skogspoliser i lustiga hattar dalahästar och köttbullar med mos.

Kanada är nämligen det enda landet som hamnar före Sverige i den undersökning som genomförts av Reputation Institute."

 

Visst är det bra att jag flyttade till just Kanada...även om jag ibland önskade att Brandon var en thailändare (för då lär syrran&co kommit på besök mycket oftare) ;)

 

Hej då!RSS 2.0