"Inskolning" på WeeOnes Daycare

Blandade känslor är det, idag är det fredag. Tolv månaders föräldrapenning tar slut nästa vecka (vi tog ut föräldraledighet samtidigt i somras, så det blir inte ett helt år för mig). På måndag börjar Dion på förskolan, dock bara tre dagar i veckan. Som flesta av er redan vet, jag trivdes inte riktigt på mitt jobb innan jag gick på mammaledighet. Så tankarna kring uppsägning istället för återgå till jobbet har dykt upp, men eftersom jag har en arbetskollega numera så jag bestämde mig för att ge det en chans och se om jag kan trivas.

Ett par andra orsaker till tankarna kring uppsägning var, avståndet till jobbet. Det blir runt 1,5-2 timmars resa enkelväg. Det blir alltså långa dagar på dagiset för vår lille son! :( Den andra orsaken är...det är inte så lönsamt att återgå till jobbet på tanke hur dyr dagiset är. Närmare sagt, det är 57.50 dollars PER dag. Plus mina och Brandons resekostnader till Toronto, det blir inte mycket över efter dagens lön liksom. Inte mycket tid över heller. Tid är nästan som pengar - man ska ta vara på tiden, speciellt med en lillpojke som växer och utvecklar enormt snabbt.


Efter diskussioner fram och tillbaka i månader - bestämt nu. Dion börjar nu på måndag och jag till jobbet. Jag är hemma med honom torsdagar och fredagar, vilket känns bra! Igårkväll skrev Brandon XX antal checkar... som ska överlämnas till förskolan idag.

"Inskolning" har skett den här veckan, det är lite skillnad här jämfört med Sverige. Jag har gått dit med Dion alla dagar den här veckan, vi fick inte stanna längre än en timma, för barnet ska förstå att det är en "föräldrarfri zon" (?). Ville jag lämna honom där själv i en timma eller två då måste jag betala dagens avgift ($57.50). Sjukt! Iallafall, Dion verkade trivas där men jag fanns ju i samma rum. Vi får se hur det går utan mig... :/ Jag skriver lite mer om själva dagiset (med bilder kanske?) någon gång längre fram, för det är långt ifrån samma som i Sverige, tror jag.

Många amerikaner här nämner ofta "det är mycket värre i USA". Systemet är alltså FÖR bra i Sverige. Vill man bo i Kanada, så får man räkna med sånt här! ;)

Hej då!

Kommentarer
Postat av: Christina

Det är verkligen svårt att skicka ett barn till dagis, men efter ett tag, inte dagis har sina fördelar. Det hjälper barnet umgås, lära sig att turas om och göra aktiviteter i grupper. Dessutom lär sig barnet att arbeta med olika vuxna, snarare än beroende på sin favorit person, mamma. Även om jag är en stolt kanadensisk i hjärtat, är Lucas dagis underbar och jag skulle inte ta honom någon annanstans. Så inte alla Amercian dagis nödvändigtvis "sämre" :)

2012-02-05 @ 23:12:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0