Årets första semla - lite senare än brukligt

Jag har tänkt vartannat minut på semlor sen jag läste Jojjans blogg...köpte färsk jäst, men ändå dröjde det...idag tänkte jag, idag eller annars så blir det bara en gång på självaste fettisdagen. Nä tack! Baka idag!Mycket bra jäsning med färsk jäst, glad att vi bor så nära till en polsk mataffär. Räkna med många fler semlor de kommande veckorna. Tur att jag fortfarande ammar... :)

Hej då!

Nyaste bild på mina grabbar


Tänkte att jag inte uppdaterat bild på Dion på ett tag (?)... bilden togs för någon vecka sedan. Det verkar som om Dion har min hudtyp...eller? (Inte mig emot, det skulle underlätta mycket på tanke hur känslig Brandon är mot solen.)

Hej då!

Dion nästa...

Dion var (och förblir) "yngst" bland oss fyra som genomgick graviditet ihop.

Den 10 december förra året (född 28/12-10) firades Raiden sin första födelsedag hemma hos sig...


...förra söndagen firade Shelby (född 16/1-11) sin 1 årsdag i en inomhus lekplats...


...och idag, på min födelsedag, firade Zeshan sin födesledag (född 25/12-10) i en annan inomhus lekpark...


...alltså, näst på tur är ju vår alldeles egna Dion!

Jag tror det blir en hemmafest - ett par timmars eftermiddagsfika med hembakade princesstårtor. Känns lite mer personligt än att fira någon annanstans och dessutom känns det stressigt med både mat och fika på så kort tid (på alla de tre bjöds det på både lunch och fika på ett par timmar). Jag vill gärna att tårtan och fikastunden ska njutas till fullo! :)

Hej då!


Maxi rör pärlor...kul pyssel!

Fick inspiration i somras när jag gick in i panduro. I onsdags testade jag och Rachy detta här som resluterade två riktigt fina skålar tycker jag :) Vad säger ni?Hej då!

Det går inte så bra med väggkalendern...

För att ha en bättre kommunikation mellan mig och Brandon har jag inskaffat en väggkalender sen några månader tillbaka. Slutet på förra året hade jag både min almanacka och väggkalender, det kändes onödigt på ett sätt för jag ändå är hemma mycket. Så, jag köpte bara en väggkalender till det här året...

Det är bara januari nu och jag har redan missat att jag lovat ett morgonfik härhemma - så pinsamt! Några andra små ärende har även glömts bort, så nu har jag köpt min egna almanacka.


Brandons kommentar på denna almanacka: det ser ju ut som Koranen. :) Vilket kanske stämmer, får mig att tänka extra ofta på mina morföräldrar och dessutom känns det bra att syrran har en exakt likadan...någonting gemensamt trots avståndet (hoppas du tycker detsamma, Maria :) ).


Hej då!

Har du någon önskelista numera?

Kan man ha en önskelista även om man passerat 30? Ärligt talat, det känns inte lika viktigt (eller, faktiskt oviktigt) med presenter numera. Uppskattar mycket mer med kvalitestid med var och en, som fika, middagar...

Men om jag ändå måste nämna vad jag vill ha, som bara är till mig (ja, för numera vill jag bara ha saker till huset som andra i familjen också kan ha nytta av) - då är det halsbandet från Amanda Egilson, och exakt detta halsband!


Två brickor, Brandon på den ena och Dion på den andra, förstås.

Hej då!

P.s. det var en 30 + 1 överraskningfest för mig igår, de samlade in $$ i present. Perfekt, $$ går till halsbandet! :) Skriver mer om festen lite senare (när jag fått bilderna).


Datorn lagad...nostalgia bilder hittade!

Det roligaste med att få en (gammal) dator lagad är nog att kika bland gamla filer och bilder som man fort glömt bort. I förövrigt är det naturligtvis underbart med en fungerande dator igen. En stationär PC i vårt sovrum, så perfekt! Förhoppningsvis orkar jag blogga lite oftare, förut måste jag gå ner till mac som finns i undervåningen, är inte så förtjust i mac och inte källare-miljö heller. Våra tre bärbardatorer börjar bli gamla, de krånglar... Nog om datorer, förresten, kanske det blir en ny bärbardator i födelsedagspresent? ;) Nu till några gamla bilder som jag hittat...
Det var många "vardags bilder" som vi mailade till varandra då vi inte bodde ihop. Så var det. Aldrig mer!
Annars tycker jag att vi inte förändrats speciellt mycket, eller hur... Hunden Lady, den större bilden på oss två var den allra sista bilden på mig och Lady innan hon gick bort :( Förresten, man kan nästan tro att det är Dion som syrran bär på fotot däruppe!!! :)


Hej då!

Inte bra...eller bra...?


Igår bakade jag äppelbullar, följde receptet ur boken "Mosen boken" - en bok, som jag fått av syrran, med många bra och enkla recept på barnmat för de små folk som inte äter våran mat ännu.


Nu kan Dion fika "på riktigt". Jag vet egentligen inte om det är bra eller inte... :) Han rör iallafall på sig extremt mycket så det är nog bra - iallafall nu.

Hej då!

Dions persontecken:

Nu är det bestämt - "vild" på svenskt teckenspråk, fast med V-hand och bara en hand. Varför? Jo, Dion föddes med ett V format storkbett på pannan i kombination med hans lockiga hår. Brandon kom egentligen på det när Dion var typ två månader gammal. Men, det tog tid innan jag accpterade det... Bästa med det hela är nog att detta tecken inte betyder någonting annat än Dion på både svenskt och amerikanskt teckenspråk. :)

Viggo är så söt när han tecknar "Dion", kolla här:Hej då!

Familjen Rudin var här!

Syrran&co var här i nio nätter (det var Ofelia som räknat nätterna, hon sa till mig ofta...nio nätter här och sen 14 nätter i Mexiko). Jag svarar som vanligt "jaså, du räknar ner nätterna, sen åker du ju ifrån mig! :(" då svarar hon typ så här: "nä det är ingen fara för Mexiko ligger jättenära här!". SÖT!

Här kommer några bilder från familjen Rudins besök:


Ankomstdagen 24/12: Mini julafton, mestdels för min skull. :)


Julfirande den 25 december. Dions första jul! Nu är det bekräftat att tomten har varit här under natten, kolla på den uppdruckna mjölken och kaksmulor.


På dagarna har vi levt som vanliga vardagar, inte som turister alltså. Bland annat har vi badat i badhuset nära här, lekt i en inomhuslekplats, ätit på en kedjerestaurang, fått besök av Donald&co, bubbelbadat hemma hos Lisas föräldrar en kväll... Syrran och Ofelia fick manikyr och predikyr av oss i julklapp - Mattias och Alexander fick kolla på en NBA match istället för att få deras naglar ompysslade. Inte kunde vi skippa Niagara Falls när någon av oss aldrig varit där förut. Så det fick bli mitt XX:e och Dions andra trip till fallet.Nyårsafton! Tre rätters som vi följt från tidningen Amelia. Brandon och Mattias fick stå ute och grilla medan jag och Maria stannade inne i köket och fixade resten. Barnen somnade efter förrätten (de fick äta grillade korv med bacon) så vi kunde få äta resten av rätterna i lugn och ro. Firade tolvslaget framför teven, följer ett program som räknar ner klockan. Hade också en liten lek (motsvarande fiskedamm i Sverige) för barnen innan maten, kolla filmen härnedan.
Hej då!

Fina julklappar!

Iår har jag fått några fina julklappar bland annat:

Denna klocka och bloggbok nummer två!

Nu är ju jag glad igen och alla vet vad jag kommer att få i julklapp de kommande åren, så länge jag bloggar iallafall. :)

Hej då!

Happy New Year!


RSS 2.0