En-dags utflykt till Belleville!

Den 15 maj, dagen innan jag gick på mammaledighet, åkte jag med runt 15 elever till Belleville (ca 200 km härifrån) för att besöka Ontarios allra första dövskola. Byggnaden från 1870 talet - en riktigt fin och stor skola! Fick mig att tänka på Manillaskolan... verkligen vemodigt att flytta till en modern skola. All history gone...
 
Iallafall, det var runt 600 700 elever förut, nu är det knappt 90 från elementary (runt 4 år gammal) till highschool (upp till 21 år gammal). Jag är inte förvånad om de måste flytta en vacker dag som Manillaskolan gör nu, för campusen är verkligen jättestor med flera byggnader och giganta gräsmattor.
 
Vid entren...rätt så vanligt med sådana skyltar här i Nordameria, ni vet :)
 
   
   
 
  
Skolans maskot. Därefter gjorde vi en  snabb stopp vid kyrkogården för att ta en titt på Greenes begravning. Den allra första dövläraren i Ontario.
 
***
 
Min allra sista dag på jobbet var i torsdags, till min överraskning (!!!) fick jag ett kort och blöjpresentkort från personal på skolan. Kortet är extra speciellt då det är handgjort av en lärare, visst är hon riktigt duktig!
 
Jag kommer att sakna denna arbetsmiljö, jag trivdes verkligen bra och det har verkligen gett mig mycket. Trots detta, så ser jag fram emot att få kliva ett steg framåt i livet!
 
Hej då!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Hej
Det var rolig att minns därborta. O skönt att vara ledig nu.
Kram puss

2013-05-20 @ 20:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0