Sverige...första respektive fjärde...

...gången för Svante respektive Dion!
 
Resan hit gick väldigt bra. Jag oroade mig i förväg i onödan. 45 minuters bussresan till syrran hem igår eftermiddag var nästan värre än 10 timmars flygresa plus allt annat (från dörr till dörr, 15 timmar). Svante bajsade när vi klev på bussen, Dion ramlade på spillande öl inne i andra bussen som stank hemskt bara för att dra ett par exemplar. Medan flygresorna med byte i Island gick mycket smidigt. Ingen av oss behövde gå på wc nästan (bara kissblöjor som byttes), vi alla sov i princip hela vägen... Puh! :)
 
 
Pappa: BYE BYE!
Dion: DADDY MED!
Pappa: NEJ, PAPPA STANNAR, DU ÅKER.
Dion: MOMMY MED! KOM! och gick iväg...
 
Så var det när vi gick ifrån Brandon. Dion grät först... DADDY...HOME!!! DADDY... HOME!!! VILL HOME!!! när det var sovdags för honom här hos mina morföräldrar. Både första och andra natt. Inatt var det inga problem, han har förstått att Brandon kommer hit "snart". Inte lika trött heller, kanske.
 
   
   
Jag tog med Dions bilstol inne i flygplanet - det var värt det! Han kunde sitta bra och ordentligt samt sova gott hela resan. Underlättade mig mycket!
 
Det är väldigt svårt att få en liten bebis att fatta att det är sovdags. Som väntat dock. Enklare med en två åring som Dion faktiskt. Ja, knappt en vecka har gått, bara tre nätter... Jag siktar på att Svante vänjer sig inom en vecka till.
 
Självklart har vi hunnit med en del fast inte lika mycket som jag trott faktiskt. Vi alla är helt slutkörda, mestdels tidsomställningen tillsammans med två små barn. Var till och med tvungen att väcka David den första natten då både pojkar vaknade samtidigt 12 på natten :)
 
   
 
   
  
Firade Viggos födelsedag i efterskott. För skojskull bara, Dion älskar tårtor och inte minst blåsa ljus så det var kul!
 
Hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 

..och fredagskvällen avslutade med..

..lite myspys på golvet innan sängdags för pojkarna.
 
 
Hejdå!
 

Dagens utflykt - till Reptilia!

Jag tror faktiskt att det är första gången idag vi mammor gör en gemensam längre utflykt. Hoppas på fler sådana när vi är tillbaka från Sverige resan! Absolut ett nöje för Dion... Svante hade säkert kul också. 
 
Idag var vi på Reptilia - massa av reptiler där. Vi fick till och med kolla på när de matade krokodilerna och ormen. 
 
   

      
Dion och hans vänner - Shelby och Rainna.
 
Vart ska vi till nästa gång? :)
 
Hej då!
 
 
 
 

Ny våffeljärn!!!

Som ni redan vet, det görs tjocka våfflor här...jag tycker mycket bättre om tunna hjärtformade våfflor. Tog med våffeljärnet som jag köpte billigt i Ullared förra sommaren, tyvärr fungerade den inte. Tog typ halvtimma att grädda en enda våffel. Direkt till återvninningscenter.
 
Förra fredagen kollade vi runt i William Sonoma, en jättefin köksaffär...bara om jag hade mycket pengar...såg detta våffeljärn:
 
Brandon tyckte självklart att jag skulle köpa det. Inte billigt! Men, eftersom jag velat så länge och inte heller investerat så mycket på köksgrejer på länge. Så, köpte hem detta runda våffeljärnet.
 
Morgonen därpå blev det våfflor till frukost. Ja, frukost, här äter man ju våfflor till frukost fast jag sparade ett par till min lunch :)
 
  
Inte hjärtformade... men tunna och goda är de iallafall.
 
Hej då!
 

Sommarens sista bad...?

  


Vi var hos Mike Laings lantställe i Port Franks i helgen. Livet på landet, behöver man skriva mer om helgen? Underbart helt enkelt - alltid lika skönt att åka ifrån civilstationen även om det inte värst "landigt" där.
 
   
Lägg märke till bollen Dion slog med slagträn, numera träffar han bollen mycket bra. Kanske kan han få lira t-ball (baseball för barn mellan 4-7 någonting) nästa vår redan? Nästa bild, där han ryter som ett lejon...han gör det väldigt ofta och då ryter han verkligen högt. Så klart, Svante blir rädd, gissa om Dion tycker det är jätteroligt... :(
 
Hej då! 

RSS 2.0