G20 (och G8) toppmöte

Medan svenska medier och medborgare skrev och diskuterade kring Victoria och Daniels bröllop, skrevs och pratades det om G20 (och G8) toppmöte här i Kanada.

Någon gång i mars beslutades de att flytta G20 möte till Toronto istället för Huntsville (där G8 möte hålls, kanske 20 mil härifrån). Sen dess har det förberetts och planerats en massa här i Toronto. Bland annat tog de bort all papperskorg i centrala Toronto för en månad sedan. Stängsel runtom stadens kärna syntes sen ett par veckor. Tusentals poliser överallt den här veckan. Massa trafiksstörningar. Brandon jobbade hemifrån i torsdags, i fredags och även imorgon - det vill säga flera byggnader stängdes.

Ja, listan är LÅNG - inte minst så diskuterades det mycket om kostnadsfrågor. En miljard dollar...ungefär åtta miljarder kronor hittills.


Stängsel runt om den gula zonen. Som tur bor vi inte där...


Hej då!

P.s. Jag och Megan cyklade runt stan två gånger idag. Vilken insats av poliserna! Publicerar några bilder imorgon. Bara en bild nu... full rustad! Ganska häftigt :)...och några länkar ifall ni missat det hela:

http://www.dn.se/ekonomi/sprickor-i-nya-maktblocket-g20-1.1127932
 
http://www.dn.se/nyheter/kravaller-i-toronto-1.1128674
 
http://www.dn.se/ekonomi/notan-for-toppmotena-9-miljarder-1.1128592

http://www.thestar.com/news/gta/torontog20summit/article/829015--deaf-protester-expected-in-court-today

Critical Mass bike in Toronto

Sista fredagen varje månad är det CM bike här i Toronto. Tara är en riktig aktiv cyklist, både på och utanför sadeln. Hon lyckades få mig och Megan haka med henne i fredags. Vi var ett gäng som cyklar tillsammans, ungefär som demostration fast utan någon protest eller något. Vi cyklade ihop genom gatorna i stan - vår baktanke är naturligtvis få "dem" att bygga fram fler cykelbanor här.

Just i fredags hängde 21 cyklande poliser med och de stoppade all trafik. Tara sa att i vanliga fall brukar de hålla ett öga efter oss och ge böter när vi cyklar mot rött ljus. Vi kunde heller inte cykla runt i så kallad stadens kärna på grund av G20 toppmöte.


Enligt någon - 179 cyklister var med i fredags vilket är mindre än brukligt.


 
C M Bike! :) Tack Tara för att du fick oss att hänga med dig och för bilderna! :)


Hej då!


Glad midsommar!

(Bättre sent än aldrig...bilden togs iallafall i fredags, på midsommarsafton)Hej då!

Ny upplevelse: jordbävning!

Idag när jag var på jobbet, då fick vi alla känna efter hur hela byggnaden skakade. Dock inget allvarligt - iallafall här i Toronto. Det började tydligen någonstans i Ottawa och det är ungefär fem timmars bilresa härifrån. Otroligt! Vi + alla andra sprang givetvis ut och det var folk överallt på gatan. Efter en stund kunde vi gå in igen och jobba vidare...


Klicka på bilden för att läsa mer om detta.


Hej då!

Cold Stone Creamery

Amerikanska Cold Stone Creamery...givetvis måste jag testa när jag såg att det lanserats över gränslandet (i samarbete med Tim Hortons för ett smakprov i sommar).

Gissa vad jag valde...


...cookie dough såklart! Dock med cheesecakeglass istället för vaniljglass. Inte dumt faktiskt.


Hej då!


Fathers Day idag!


Happy Fathers Day! Vi inledde dagen med en mini brunch hemma hos Brandons pappa, Donald, i Cambridge. Varken Brandon eller Donald dricker kaffe, så jag sprang över gatan och köpte en kopp svart kaffe från Mc Donalds :)


Hej då!


Jogg på landningsbanan...

Jag tänker låta några bilder redovisa morgondagens runda. Det var, utan tvekan, en annorlunda upplevelse! 26 och 40 på fem kilometer, jag är nöjd på tanke hur mycket...eller lite jag tränat. :)

Förresten, skillnaderna förutom utsikten och banan är också bland annat att man inte fick ta med vad som helst dit och att man måste ta med precis allt man tagit med (t.ex. vattenflaska) tillbaka efteråt på grund av säkerhet (det är ju en landningsbana trots allt). Jag fick också några emails innan, där de meddelade att om det blir dåligt väder å ställs det in på grund av säkerheten. Bara de som springer får vistas på landningsbanan - ja, några exempel bara... springer man Vårruset så får man vara beredd över vilket väder som helst...pappersmuggar överallt.

Nä, bilder nu!


Ska ni till Toronto - välj Pearson International Airport! :)


  
Väntade vid startblocket...Brandon höll i kameran hela vägen... de första 2,5 kilometer var i motvind - usch! Banan var hur enkel som helst, rakt fram och sedan tillbaka och förstås inga uppförsbackar ;)


 
Här möttes vi när jag svängt och sprang mot målet...Glada och nöjda var vi efteråt! Tack för sällskapet och superB jobbat, min Brandon! :)


..och så en självporätt och ett par onödiga bilder, som vanligt.. *lekerliteförmigsjälv*
  När vi gick in igen kunde vi redan kolla våra tider där... coolt!


Hej då!Grattis Victoria & Daniel!

www.aftonbladet.se

Har suttit hela kvällen och läst ikapp Victoria & Daniels stora Dag - så vackert!!! Var du där på plats? Eller kanske kungligt fika på DH? Berätta gääärna hur det var! Så fascinerad är jag... :)


Hej då!

"Only the very brave or the very Swedish..."

Sitter och googlar lite åt en kompis som vill köpa ett presentkort hos någon SPA anläggning här i Toronto. En blogg som sammanfattar Torontos tio bästa anläggningar. En av dom är Body Blitz Spa och de skrev bland annat:

"Only the very brave or the very Swedish seem to use the cold pool. Many young things get two-toes in, squeal, and head back to the amniotic safety of the sea salt. But, like putting on your boots after skating, it's all about the mix of pleasure and pain. ..."


Jag är nog ingen bra förebild här - hatar kall dusch! :/

Hej då!

P.s. det är ungefär som vi testade på Scandinavian SPA för några månader sedan. Kolla ritningen...


(klicka på bilden om ni vill läsa mer...)Åh.. underbar start på dagen!

Idag webbade jag lite med min storfamilj - de alla är hemma hos mormor & morfar i Bredäng nu. Pratade väl runt i en timma med syrran, pappa och lite av varje familjemedlem.

Någon timme senare... ringde det på bildtelefonen igen. Jag svarade... Ofelia som ringde! Hon ville ringa mig och min mamma hjälpte henne.

O: Älskar dig!!!
E: Ååhh, I love you too (ILY-tecken, ni vet...)
O: *ILY tecken* (med lite hjälp av min mamma)

...en minut senare...

E: Vad din favoritfärg?
O: Elisabet!
E: Nä, färg...
O: Elisabet!
E: Jag färg? Vilken färg jag?
O Elisabet!

...en stund senare...

O: Du happ hämta mig dagis förut.
E: Ja, ska igen hämta i september, vill du?
O: JA! (nicka stort)

...

O: Lila...grön...gul...nagellack
E: Yes! Titta, nu ROSA!
O: Ler stort

...när vi skulle avsluta samtalet...

E: *kram*
O: Går inte, du långt borta


En liten flicka har blivit stor på så kort tid...miss you alot! Längtar till 22 september - då är jag och Brandon hos min storfamilj igen. I tre hela veckor.


Hej då!

Sommarjobb snaaart...

På måndag börjar jag sommarjobba. Även om arbetsuppgifterna känns lite tjatigt (efter åren på SDUR) så känns det rätt bra faktiskt :) Ska bli rätt skönt att få komma ut, stimulera hjärnan och träffa nya folk!


Nio veckors jobb, jag ska försöka cykla så ofta jag kan. Det är mellan 9,2-10,5 km beroende på vilken väg jag väljer :)


Hej då!

Första naprapat besök...

Nu ikväll har jag varit hos Dr. XXX (redan glömt:) ) och han var hur bra som helst - en doktor med skööön attityd! När jag beklagade att jag inte kunde få tag i någon tolk på så kort varsel. Han svarade typ "äh, don't worry...vi klarar oss bra!". Han var hur tydlig som helst... mycket nogrann också. Jag kände mig som en ny människa efteråt, speciellt i nacken. Ryggen tar nog lite längre tid att behandla.

Efteråt bokade vi ytterligare ett par återbesök, jag frågade om jag skulle försöka få tag i en tolk till kommande behandlingar. "Nejnej, I am fine!" och frågade istället hur man tecknade "tack".

Tänk om ALLA på den här jorden kunde vara så positiv som han var. Tolkcentralen behövs ju inte då...eller? :)


Hej då!

P.s. Om ni undrar varför jag inte fixat till ryggen tidigare...skadade ju mig i februari. Ja, försäkringsfrågan! *suck*  Brandon har fixat så jag är försäkrad under honom (via hans jobb) nu. Jätteskönt! Tandis next!

IKEAs kanelbulle!

Läste just en artikel ("Ikeas cinnamon bun is cheap, cheerful and chock full of calories...") om hur fet IKEAs kanelbulle är...


Helt riktigt! Så ser IKEA's kanelbulle ut här i Kanada. Bara här i Toronto-area (fyra IKEA butiker) sålde de totalt 500 000 bullar under 2009. En bulle innehåller 414 kalorier... det är ju som en hel måltid nästan. Sjukt!


En liten jämförelse:


IKEA i Sverige säljer svenska kanelbullar... visst ser det lite annorlunda (och lite nyttigare) ut! :)


Hej då!


Silverbröllop party!

Lisa, Justin och Kristin Dressler ordnade en överraskningsfest för deras föräldrars silverbröllop. De ordnade allt så fint!

           
En limousine kom och plockade upp Elvis och Linda ganska tidigt, de åkte runt och hade pick nick vid sjön. Under tiden förberedde syskonen allt i festlokalen, 80-tals gäster kom dit strax innan paret anlände. Hela kvällen bjöds på grillade burgare och korv, frukter, snacks och självklart en tårta. Brandon hjälpte till i baren och det avslutade med att limousinen kom tillbaka och skjutsade paret till hotellet. Där i rummet hade syskonen också plockat fram en flaska champagne, rosblad, levande ljus och inte minst deras tandborste.


Hej då!


The Africa Trilogy

Josette Bushell-Mingo är en av tre regissörer på denna nästan fyra timmars långa föreställning, The Africa Trilogy. Som jag berättat tidigare, hon har också sett till att några föreställningar visas även på ASL. Det är verkligen ingen enkel uppgift! För det första, hennes ASL kunskap är lika med noll och tillräckligt med pengar finns inte. Vilket innebär att tolkarna fick öva på egenhand (!!!).

I fredags såg vi på pjäsen, ärligt talat... första timmen var hemsk. Efter paus var det något bättre men det var rätt svårt att hänga med då flera små detaljer inte fungerade såsom belysning, tolkarnas placering på scen o.s.v) Men ett stort steg framåt... en teckenspråkstolkad föreställning!

En trevlig och mysig fredagskväll var det! :)

Hej då!

Drive Thru

Visste ni att det inte är bara Mc Donalds eller andra snabbmat-kedjor som har "drive through". Sedan länge har man kunnat, sittande i bilen, beställt exempelvis en grande Caffé Americano eller varför inte en venti double chocolaty chip frappuccino från Starbucks eller en vanlig kopp svart kaffe från Tim Hortons.

 
Ja, ni ser rätt... CIBC bank drive thru - inte bara CIBC som har det. Alla banker... jag har också sett, apoteket drive thru. Vad tycker ni om det? :)


Hej då!


Målar... målar...

Idag är det trist väder därute då passar jag på att måla vår toalett ljusblå.

När vi flyttade in så var allt vitt här, man kunde inte välja någon väggfärg vid köptillfället (man fick välja färg, stil o.s.v på köksskåp, trägolv/heltäcksmatta, kakel, klinkers o.s.v.). Brandon förbjuder vita väggar, så Brandon har målat om sovrummet ljuslila och resten här är ljusgrått. Nu är det min tur att bidra till lite, tycker Brandon... :)


Jag hoppas verkligen att ni ser vilken vägg som är målad respektive inte!!! :)


Hej då!

P.s. När jag började då använde jag vår gamla roller - ack, färgen klibbade fast och det var lite ojämn på väggen. Jag gav nästan upp, skickade ett email till Brandon "snälla, kan inte du komma hem tidigare och hjälpa mig?" Nej var svaret... jag tänkte om lite, klarar jag inte detta här? Nej, jag testar att åka och köpa en ny så får jag se om jag är så där dålig. Innan jag åkte, kollade jag i mailboxen... fick dessa här. Pepp beeehövdes verkligen!


Log för mig själv hela vägen dit och tillbaka... och fortsatte måla direkt. Det gick jättebra, jag KAN visst! :)


Hej då igen!


Elmvale Jungle Zoo

Igår åkte vi till Barrie och hälsade på Todd Joe och Jennifer. Vi bestämde oss för att besöka Elmvale Jungle Zoo i närhet, som numera ägs av en döv guy som Todd Joe och Brandon känner.

  
  
  
Mycket roligare än Skansen. Mer spännande och intressanta djur såsom lejon, jaguar, vit tiger, bengal tiger, giraff, kängru, flera olika aparter, lama med mera... de har även de vanliga som getter, flera olika fågelarter... Man kan också mata djuren vilket gör besöket mycket roligare :)


Hej då!

Torontos 4H gård!

Igår gjorde jag och Brandon en mini cykelutflykt, på ditvägen tjafsade vi hur fort man skulle cykla när man är på utflykt. Brandon trampade på hur fort som helst och jag tyckte att man skulle passa på att njuta av omgivningen medan man cyklade :) Jag tecknar gärna medan jag cyklar - Brandon koncentrerar hellre på bilvägarna. Jag hoppas att vi är normala som behöver diskutera om sånt här... ;)

Väl framme i Riverdale Farm - till min förvåning, Toronto har till och med en liten bondegård. Hur mysigt som helst där! Vi promenerade runt, jag tog bilder (vet inte varför...) och fikade nygräddade havrekex.

  
  
Jag hade träningskläder på mig eftersom jag varit ute och powerwalkat tidigare på morgonen, tänkte att det var lika bra att låta kläderna vara på. Visste inte hur det såg ut där... hade en helt annan förväntning :/


Hemresan var tusen gånger roligare och inte en enda diskussion! :) Att kunna prata ut, säga vad man tycker och känner är viktigt!

Hej då!

Ride for Heart


Tog denna bild nu på morgonen. De stänger Gardiner och Don Valley Parkway - två stora motorvägar som passerar city. "Ride for Heart" är ett cykelevenemang som sker nu på morgonen. Otroligt att de stänger stora vägar mellan kl. 02.00-14.00 för ett sådant evenemang. (Ja, det ösregnar... stackars cyklister!)


Hej då!


Teater middag!

..eller det kanske inte var någon teater middag egentligen. De (teaterfolk) har iallafall bokat bord och jag tog med några kompisar dit. Josette samlade allas email adresser - ju fler döva hon känner till desto bättre blir det! Josette drömmer om att skapa motsvarande Tyst Teater i Kanada.På tal om kultur...

 
I fredags var det "mini invigning" på Leighs konstutställning på Montgomery Inn Museum, i Toronto. Tavlorna kommer hänga kvar där i två månader. Hoppas att hon får några tavlor sålda!


Hej då!

Pertussis...NEJ!

Suck... Brandon besökte äntligen vårdcentralen igår och enligt doktorn har Brandon drabbats av pertussis (kikhosta)!!! Citerat ur Wikipedia: Smittorisken i familjer är hög och 70–90 procent av familjemedlemmarna kan bli smittade. Jag misstänker att jag blivit smittad.

Brandon har hostat sen två tre veckor tillbaka och jag började hosta för några dagar sedan. Inkubationstiden är tydligen 2-3 veckor... suck! Jag hoppas av hela mitt hjärta att det bara är en vanlig hosta jag lider av just nu eftersom jag har haft kikhosta alltför länge när jag var yngre. Även om det står så här i Wikipedia: Efter genomgången kikhosta har man långvarig men inte fullständig immunitet.

Cross fingers for me, please...

Hej då!


Var sjätte vecka...

...ger jag mina fötter en vård. Det är ju de som belastas mest, eller hur!!!


Knallrosa nagellack - absolut favorit när man är lite brun! Hur snyggt som helst!


Hej då!

Min nya cykel!
Perfekt cykel för min dåliga rygg! Det är så bekvämt att cykla runt i downtown, att gå tar en sån tid och att åka bil i Toronto är en mardröm!


Idag var det elavbrott i hela downtown, kan ni tänka er hur det såg ut på gatorna. K A O S ! När jag skjutsade Josette och Dawn till deras teaterhus i centrala Toronto, det tog hela 30 minuter från motovägs avfart till teaterhuset som i vanligt fall tar 5 minuter.

På tal om Josette, äntligen idag besökte hon dövskolan i Milton. Skoj, skoj! Josette vill jämt mycket - hoppas hon orkar och lyckas hela vägen ut med sina idéer!

Hej då!


RSS 2.0