Yard sale - Garage sale

Sista söndagen varje månad har Kensington Market en bilfri-dag. Inte ens någon parkerad bil, all bil flyttas utanför Kensington Market. Rätt bra idé! Garage sale är ju vanligt här, man säljer saker stående utanför garaget (som ni säkert sett det på filmer). Men där på Kensington Market är det "Yard-sale" istället (inga garage där ju). Man står utanför huset och säljer prylar. Syrran, tänkte på dig... du skulle absolut gilla att gå runt här! :)


Här kan ni se Megan, hon hjälpte till tjejen som äger huset 21 Kensington Avenue sälja en massa av prylar. Det gick rätt bra, rapporterade Megan efteråt :)


Jag och Brandon promenerade runt där, hjälpte till Megan & co lite och njöt av söndagens sol. Riktigt mysigt! Imorgon uppdaterar jag några bilder på min nya ryggvänlig cykel. Så glad, jag har länge velat ha en egen cykel och idag köpte jag en!

Hej då!


Babyshower

En riktigt sjysst kompis, Christina födde en pojke den 28 januari (!!!) och vi hade en sen babyshower för henne eller för bebisen Lucas. Det var riktigt trevligt! Grillade burgare, lekte, träffade nya folk, öppnade presenter, presenter och åter presenter... fikade cupcakes. Några bilder kommer härnedan.

      

Eftersom vi ändå var i närheten passade vi på att besöka "Depot Ice Cream" i Niagara Falls - ägs av en döv guy. Megan, Minna och jag försökte hitta stället i måndags, men kunde inte. Fick en tydligare vägbeskrivning under veckan, så igår hittade jag och Paul dit :)


Megan, kolla... vi var ju där och letade - ganska skym skylt eller hur...Paul Smith var mitt resesällskap under hela dagen. Att carpool:a är ju miljövänligt :)


Hej då!

Iced latte - ny favorit!

Lärde av Mike L. för någon vecka sedan; i sommarvärmen är denna dryck min ny favorit på eftermiddagarna!


Några teskedar av kondenserad mjölk bladnat med kallt bryggt kaffe och så några isbitar.


Berättade jag...? Jag har fått jobbet som föreståndare (jag kommer inte att leka med barnen på dagarna, utan sitter i ett kontor som tur är) på SLSP (Sign Language Summer Program) - sju veckors dagkollo plus två veckors workshop, planering m.m. innan.
Börjar tredje veckan i juni. Detta jobb och solen har förorsakat min dåliga insats i jobbsökandet de två senaste veckorna. :/

Hej då!


Jag faaaller i fallet...


Finländaren Minna ville naturligtvis se Niagara Falls, så vi åkte dit i måndags och tog några bilder. Ser det ut som om jag faller? Kanske inte... :/Började leka lite med kameran... turister där undrade säkert vad vi gjorde där :)Så ser jag ut om jag vägde 1069 lbs (484,9 kg).Några seriösa bilder också... här är det en självtagen gruppbild!


Hej då!


Farväl 21 Kensington Avenue

I lördags hade vi ett grillparty på 21 Kensington Ave. på Kensington Market. Ni som besöker Kensington Market i sommar kommer att älska området! Hippie ställe, unika människor - alla är trevliga mot alla. Små affärer på gatorna. För att få en bättre bild skulle jag säga... "ni vet, Sofia N's typ..." ;) 

Leigh och Rachy var de sista som bodde där. Ägaren till huset ska renovera huset och första våningen ska bli ett café - "Tre systrar" (med en lång historia bakom...tre sysrar bodde där under 1800 talet, och de spökar i huset lite då och då ännu idag - ingen vet när och varför). Förhoppningsvis öppnar caféet lagomt tills Ida och Andreas ankomst? :)  


Överst: Jag och Brandon :)
Mitten från vänster: Leigh, Megan, Cheryl, Frank, Lisa, Baileigh, Mike L och Rachy
Längst ned: Minna och Tamara


Hej då!

Finländare på besök!


Minna kom till Toronto igår bitti. Som sagt, alltid lika kul att träffa folk från Sverige eller grannländerna! Förmodar att bilden avslöjar massor av vad vi gjorde resten av dagen och kvällen :)

Hej då!

Säsongen har börjat!

Brandon är hur tokig som helst i baseball. Under hela hans barndom har han lirat baseball varje sommar, han hoppade till och med över tanken att åka iväg på utbytestudent i ett år under highschooltiden för att han var upptagen med baseball.

Nu har han prioriterat om lite, han spelar softball med ett dövlag här i Toronto. De tränar inte ihop, bara lira matcher och efter matcherna drar nästan alla till baren i närheten :)

 
Säsongen har börjat! Varje torsdagskväll är det match... jag ska försöka hänga med och heja på Brandon så ofta jag kan.


Hej då!

P.s. Brandon, du kanske kan förklara lite här skillnaderna mellan Softball, Hardball, Fastball och T-ball om någon är intresserad? :)


Vår gemensamma uteterass i bilder

 
Så här ser det ut. Lagom stor uteterass. Man kan grilla och äta där. Man måste dock boka grillningen i lobbyn.


View från tolfte våning:

  
Utsikt mot New York stat eller lite svårt att se kanske. :) Söderut iallafall... Här kan ni se Porters Airports enda (?) landningsbana på Toronto Island (lägg märke till flygplanet!).Här är utsikten norrut, eller ehh... man ser inte mycket :) Glasfönstrena - därnere är det poolen. Iallafall, utsikten norrut har ni ju redan sett - från vår balkong ju.Regler, reglger! :/ Tobaklukten är jag iallafall glad att slippa. Carro, kom på att jag inte svarat på din fråga om gymmet. De öppnar 06.00 och stänger 23.00. Städning 09.30-10.00 :)


Hej då!

Niagara Falls!

Ser ni vem som satt och åt däruppe? :)

 
Bilderna togs år 1975, exakt 35 år sedan...


...då hade han knappt någon aning om hur livet framför honom går tillvägas. Tror ni att han ens lekte med tanken att hans alldeles egna dotter skulle bo en timmes bilavstånd från vattenfallet? Livet är full med överraskningar, man kan inte förutspå framtiden. Detta är vad jag kallar livet!

I det tornet vill jag sitta och äta i sommar (och ta ett likadant kort)! :)

Hej då!


Mayfest - "Dövas dag"

I Fredags var det "Mayfest" här i Toronto. Jag skulle säga att det är ungefär som Dövas dag i Sverige. Fast, utan workshop, utan föreläsning. Bara utställning. Och dessutom bara mellan kl. 9-16. Trots detta, så lockade det rätt många folk ändå, jag vet inte hur många som kom dit. Kanske runt tusen?

Jag hoppas jag knöt några bra kontakter där :) Jag kom iallafall hem med några visitkort, har mailat dom mina CV. Jag gjorde ett bra jobb i fredags tycker jag. Mitt nuvarande jobb är ju att leta efter ett annat jobb, jag läste någon artikel någonstans för nån månad sedan att man ska tänka så. Det är inte lätt, det är ett jobb.

Tillbaka till Mayfest, jag tog med kamera och tänkte ta bilder där så ni får upp en bra bild hur det ser ut där. Gissa vad, jag tog bara tre bilder och inte ens på någon döv eller ett bord. Tre bilder på en död fågel. Jag kan vara lite konstig ibland har jag förstått. (Skippar att visa bilderna, då inte ens Brandon klarade av att titta på bilderna...)


Hej då!


Hur klant får man vara...

Jag är en trogen användare av denna deospray, och jag köpte med mig ett par flaskor när jag flyttade hit. Här finns det nästan bara deocream eller vad det nu heter. Inte deo roll-on, inte deo spray (eller de har deo spray såg jag men, bara ett par olika dofter och inte lika bra märke som Rexona).

För ett par dagar sedan tömde jag flaskan, så jag tog fram min nya och sista flaska. Lade bredvid den tomma medan jag klädde på mig. När jag gick ut från sovrummet tog jag med mig den tomma flaskan ..trodde jag.. och slängde den.

Upptäckte först när jag behövde den dagen efter - ahhh! :( Too late - papperskorgen är tömd!

Jag lär mig av mina egna misstag - hoppas att ni också lär er av andras misstag! ;)


Hej då!


En typisk torsdagskväll:

  
Plockmat & rött vin. Här kan ni se bland annat oliver, färska hallon, några sorters hårdost, stekta fikon med brieost, devil äggröra och 4-ost spenat dip.


Här är det väldigt vanligt med plockmat - jag har fortfarande svårt att hoppa över en måltid och bara äta mig mätt på dessa plockmat. Så de har tänkt på mig och kombinerat med en soppa med mycket ingefära i - en riktigt GOD soppa!


Hemma hos Leigh på Kensington Market. Om ett par veckor flyttar hon ut. Rachy har redan flyttat ut. Den lyan har hyrts av dövisar (som Brandon, Megan...) sen 2007. Perfekt läge på Kensington Market - det kommer att kännas tomt!

Hej då!

Första sy-projekt avklarat!

Min mormor var en skräddare så hon har alltid sytt åt mig. Precis allt. På senare tid började min pappa lära sig att sy och då tog han över ibland. Pappas styrka är fortfarande trä snickeri och måleri, då har han verkligen full koll på vad som gäller.

Nu befinner jag mig tusen km från min familj så här får jag klara mig själv. Med hjälp av Brandon ibland. :)

Igår sydde jag en duk hemma hos Leigh. Min första och väldigt mini projekt och jag blev riktigt nöjd! Jag kommer att sy fler dukar, löpare och kanske röda gardiner till jul - har lånat hem Megans gamla symaskin nu.

   

Lite pic-nic känsla ute på balkongen!Min nästa projekt blir nog antingen duk till vårt nya matbord eller måla om väggen i hallen. Runda stickers som jag skrev om tidigare (4 feburari) lossnar hela tiden. Så vi har köpt mörkgrå och lila målarfärg - vi får se vad vi hittar på för motiv.

 Hej då! 


En fundering...

..till er som är lärare. Fast det kanske är inte så enkelt för er att svara - jag har gått och funderat i en vecka nu. Under torsdagens lektion fick jag en "aha-upplevelse"...eller kanske inte jag, utan min hörande engelska lärare.

Jag: Hur vet jag när jag ska använda -ing på slutet, när det inte handlar om present-verb.
Läraren: Öh, vad menar du?
Jag: Ja, hur vet man när man ska använda -ing på slutet?
Läraren: Du sa ju helt korrekt.
Jag: Nämen, NÄR ska man använda?
Läraren: Öhh... vad menar du?

Så ser det ungefär ut när jag pratar med min lärare. Han har aldrig undervisat en döv tidigare, han kan inte ASL (eller bara bokstavera sitt namn). Med en halvdålig (eller...dålig!) tolk.

En stund senare:

Läraren: Men du, om du inte vet...hur lär du dig skriva?
Jag: Precis, därför är jag här. Jag hoppas på att du kan lära mig.
Läraren: Ehh.. Gillar du grupparbete?
Jag: Nja, grupparbete är trevligt men i det här fallet, jag vill lära mig engelska och grupparbetet ger mig i princip ingenting.
Läraren: Ingenting? Hurdå? Varför tror du det?
Jag: Eftersom jag tecknar då...
Läraren: Men...det är väl engelska du tecknar, så spelar det någon roll?

Ja, som ni förstått... han antog att ASL är lika med engelska. Så förra torsdagen lät jag min lärare fråga på vad han ville, jag tror han fick en riktig "aha-upplevelse". ASL är ett språk precis som t.ex. spanska med alldeles egen grammatik m.m.. Han har nog fått några sömnlösa nätter, hur han ska undervisa mig. Alltså, min situation är så ologisk i hans öron eftersom när vi pratar med varandra så pratar vi flytande engelska, utan några problem alls. Via tolk. :)

Nu till min fråga: Kan en hörande som aldrig förstått teckenspråk undervisa en döv ett annat språk?

Hej då!


En ros till TV4!

Bara måste få ge dagens (eller veckans) ros till TV 4. De textar nämligen "Familjen Bernadotte" så jag kan följa programmet. Gillar ju sådana program... Ebbas tv program på SVT (Det kungliga bröllopet) kan jag inte ta del av, då de bara visas inom Sverige. :(


Fick tidningen av syrran. En riktigt inspirerande tidning! Tycker mycket bättre om svenskas tidningar, här är det för mycket reklam i tidningarna. Man måste nästan leta efter artiklar.


Det är verkligen fullt upp inför Victoria & Daniels bröllop. Inte enabrt själva bröllopet, utan allt runt omkring såsom marknadsföring, friska upp alla gamla minnen och det tycker jag är jätteroligt. Följer ni ivrigt eller tycker ni att det har blivit överdrivet mycket nu?

Hej då!

Har jag vunnit?

Congratulations ELISABET,
You and your guests are confirmed for a complimentary 2 nights at Georgian Manor Resort, Collingwood, Ontario.*

Deluxe Accommodation Package

2 nights at Georgian Manor Resort Collingwood Ontario
Bonus with your Accommodations

Free round of golf (Cart Included)
or
$50 Spa Certificate
PLUS
Dinner Certificates Included

Value $500
*Subject to terms and conditions

Tror ni på det eller är det bara en skräppost? Vi ska ringa och kolla, för säkerhetsskull, så vi inte sumpar ett sådant erbjudande ;) Hehe...

Hej då!

Härliga söndag!

Kort, kort sammanfattning: Långa fikastunder med trevliga människor och att få vara ute i solen gör mig så glad!


Idag träffade jag Josette (ni som inte känner henne, en energisfulltjej från Tyst Teater) hemma hos henne. Hon bor sååå bra - hon var lika förvånad som mig när hon klev in förra söndagen sa hon. Jättestor och fin lägenhet...eller det är ett HUS till och med.

Josette är här i sex veckor nu på ett jobb, regisserar en pjäs (The African Trilogy) på halvtid och den andra halvan jobbar hon för Tyst Teater. Gör en mini (?) research kring dövas tillgång/möjligheter till kultur o.s.v. (om jag förstått rätt). Det är ingen lätt uppgift eftersom "deaf comminity" här i Toronto eller till och med hela Kanada är fruktansvärt dåligt jämfört med Stockholm och Sverige.

Jag blir så glad när jag träffar någon svensk. Ännu roligare när jag känner denna person!


Vi satt i ett café och tecknade lite - jag har nästan glömt, hon är en tjej med stooor passion för teater. Hon strålar ut massa energi! Man blir bara så glad efteråt, man vet bara inte hur och varför. Kul! Vi ska träffas igen, jag måste ju imponera henne lite, så hon kanske kommer tillbaka till Toronto och lyfter kulturlivet för döva. :) Förresten så har hon också sett till att The African Trilogy teckentolkas till ASL i några föreställningar. Otroligt!

Efter en stunds fika med Josette åkte jag vidare till ett annat café och träffade Tara. Hennes 29 årsdag. Bjöd på kaffe och kaka, vi satt och fikade i över en timma. Därefter åkte vi en bit och promenerade i en skog - som ligger väldigt dolt! Inga turister hittar dit själva. Mitt i city. Häftigt!

Dags för Desperate Housewives (te och dammsugare, två kvar...)!

Hej då!


Swedish meatballs...

..med BBQ sås hittar man i vanliga mataffärer här. Visst är det svenskt. Inte! Inte med BBQ sås! Förra helgen köpte Brandon denna påse som jag aldrig köper annars. Swedish Berries. Tydligen är "Swedish" poppis... :)


Hallonsmak godisbitar i påsen smakade ok, inget märkvärdigt...


Hej då!

Dagens utsikt...

Idag pusslar de in hissen. Byggnadens kärna. Som tur är, den byggnaden kommer att stanna på 14 våningar så vi kommer att ha kvar vår balkongutsikt och inte någon fönstergranne! :)

   

Hej då!

Welcome party again...

Megan Youngs har varit och jobbat i Afrika i tio månader. Hon kom äntligen hem iförrgår och igår hade vi en hej-fest för henne. Potluck party som alltid. Jag bakade vetemjöl-fri jordnötssmör kakor... jag som hatar jordnötssmör, kakorna var faktiskt oväntat goda, tycker jag.

Anledningen till att jag bakade flourless peanutbutter cookies var... vi har en jätteburk med jordnötssmör här som jag vill göra slut på! :)


Megan! Hon är sig lik... bara tio månader ju (eller jag såg henne sist April -09). Hon åker dock tillbaka till Afrika i augusti, borta i ytterligare ett år eller två.


  
Tara...Mike L...Leigh (i gröna byxor)...Brandon...Lisa, vi alla plus ett tiotal till var hemma hos Lisa och Frank i deras nya hus i Milton.Gårdagens tilltugg, snittar... gött!


Idag var jag ute och sprang i en timme. Det kvittar förhoppningsvis ut från all jag åt igår. Nu ska jag njuta av Häagen Dazs cookie dough glass och titta på Desperate Housewives. Jag är mig lik, eller hur... ;)


Hej då!

Frozen Strawberry Daiquiri

Idag var det min sista dag på GBC som en heltidsstudent. Nästa vecka läser jag engelska bara på onsdagar och torsdagar kl. 15-18. Hoppas fortfarande på att ett jobb dyker upp snart... *suck*

 
Härligt väder, jag och Paul satt på ute servering, medan vi väntade på lunchmaten tog vi varsin Frozen Strawberry Daiquiri. Vilken sommarkänsla!!!


Önskar er alla en underbar helg!

Hej då!

RSS 2.0