Glad Halloween!

Här är det verkligen Halloween tider - en del av kulturen. Som för oss när det är jul. Pyssla ute på trädgården, ordna egna spökhus i garaget eller åka iväg till något/några spökhus, klä ut sig och inte minst handla in massa godis.

Idag såg man några folk ute som klätt ut sig. Alla personal på GoodLife var utklädda. Nice!

Gick in till banken idag och satte in min första check. Ja, ni läser rätt. CHECK! :) Jag får ut min lön i check - 15:e och 30:e varje månad.


Inne i CIBC bjöd de på tårta... sött!

Ha en härlig Halloween helg!

Hej då!


Världens träningsvärk i benen!

Så otränad som jag är... körde ett Body Pump pass igår efter jobbet. Det var riktigt skönt men man märker verkligen skillnad. Jag har totalt 12 kg när vi kör benövningar. Förut uppvärmde jag med stången som väger toalt 10 kg.

Nåja, jag har mina ursäkter - den största är väl att jag är gravid? Hihi...

Det var en veckas provträning jag fick - nu har jag investerat ett årskort på GoodLife Fitness. Det känns riktigt bra.


Målet är att röra på mig tre dagar i veckan, valde också bara en anläggning (typ bronsmedlemskap) så förhoppningsvis sporrar det mig att träna tre vardagar i veckan så man kan koppla av ordentligt på helger. Anläggningen St Clair ligger typ 50 meters avstånd från jobbet. 10 meter till tunnelbanan. Ingen ursäkt att skippa...tycker jag :)


Hej då!

P.s. Ifall ni lägger märke till och undrar... Farkas? Jag var tvungen att använda samma efternamn som visar på mitt Ontario körkort. Det tar verkligen en sån tid att ändra namn. Lite krånligt också tycker jag...här i Kanada iallafall.

SWEA's julmarknad 2010


Jag blev så varm inombords när jag fick detta email. Jag ska givetvis gå dit, Harbourfront Centre ligger dessutom knappt en stenkast härifrån - kanske borde till och med hjälpa till och baka lussekatter? :) Ska försöka få min svärfar&co samt några kompisar att titta förbi där också. 20-21 november låter tidigt men det blir jättemysigt!!!


Hej då!

Låt oss presentera...

...vår lilla Tummen!

 

I måndags (vecka 18+4) gick vi på ultraljud och fick se lite av Tummen. Vilken märklig känsla det var. Det ligger någon i min mage...utan att jag känner det själv. Jag börjar däremot märka hur jag växer ur mina favorit jeans och andra plagg.

Vi (eller jag) bestämde att inte ta reda på könet, därmed får vi kalla henne/honom för Tummen (persontecken: tumme, med samma rörelse som 60) än så länge. :)

Nä, nu ska jag jobba lite!

Hej då!

Härlig kickstart på morgonen!

Så morgonmänniska som jag är. I kombination med jetlag, trötthet resluterar detta uppklivning vid sex (utan någon väckarklocka) varje morgon den här veckan. Me like! (Dock somnar jag redan vid 20-21 tiden på kvällarna, vilket Brandon knappast uppskattar :) )


Idag jobbar jag hemifrån, passade på att baka tekakor nu på morgonen medan tvätten var i gång. Klockan är 10 nu och jag njuter av min andra frukost - mina nybakade bröd med en kopp chaite. Lägg märke till Arla's hushållsost som vi tog med hit! :)


Trevlig helg och hej då!

Kan "fika" bli ett engelskt ord, tro?

Tycker det är super att våra vänner som nyligen besökt Stockholm lärt sig ordet "fika" (ibland med stavfel såsom frika, men det kvittar!).

Kolla här, citerat ur Mike, Brandon, Rachys emailkonversation imorse:

"...welcome to stop by for a short visit or frika."


"...are you both going to the Fika on October 30th?"


"For Oct 30 Frika, I..."


"..."Fika" "Fika" no "r" or " R"..."


"...about Fika on Oct. 30, depending on..."


Hoppas att det håller sig bara. Jag kommer att baka in ordet ibland (till personer som vet vad det  betyder, förstås). :)

Hej då!

Toronto Marathon 2010

Söndagens höjdpunkt var förstås Toronto Marathon! Tammy och Matt kom förbi, vi stod och hejade på alla som sprang. En döv tjej medverkade... de fem sista kilometer sprang jag och Tammy med henne - vilket betydde henne enormt sa hon efteråt. Det kan jag tänka mig! :)


Ifall ni inte ser - byggnaden rakt fram är vårt hus. Här passerade löparna två gånger, strax efter 24 km samt 37 km. Lägg också märke till Matt och Tammy till vänster... :)


Hej då!

Something new...borrow...old...blue.


Jag tänkte uppdatera några bröllopsbilder när jag fått bilder av Jenny Karlsson. Bjuder på en bild som jag tycker är fin - början på dagen. Det vill säga - pigg och pirrig!


Kom på att ni kanske inte visste... att jag faktiskt försökte uppfylla dessa:

Något nytt: Skor
Något lånat: Pärlhalsband och örhänger av mamma
Något gammalt: Trosor, haha...
Något blått: Blå strumpeband (garter belt)

Hej då!

Tre fantastiska veckor!

Nu är vi hemma i vår lägenhet igen efter tre otroliga fina veckor i Stockholm. Om jag kunde skulle jag vilja stanna i någon vecka till för att varva ner lite.

Borta är bra men hemma är bäst sägs det - om jag ska vara helt ärlig så kändes det riktigt vemodigt att behöva lämna Stockholm i onsdags då jag inte riktigt smält in efter allting och dessutom var Brandon vid min sida hela tiden. I Stockholm. Då började man tänka så här: Varför flyga till Kanada???

Men jag/vi har en lägenhet att ta hand om, jobb att gå till och inte minst en katt... Ja, vi har ett liv här också, så vi diskuterade aldrig - vi bara klev ombord och tio timmar senare var vi hemma i Toronto igen.

Bifogar med några vardagsbilder som mamma tagit. Bilderna från vår Stora dag visar jag vid ett senare tillfälle.

  
   
   
   
Planering, planering och när vi inte planerar försöker vi umgås med nära&kära så mycket det går. Bland annat tårtprovsmakning hos mormor & morfar, kanelbullesbakning på Kanelbullesdag, Viggos namnsgivning/födelsedagsfirande, lek&bus med småbarn, fik- och middagsstunder hemma&ute har vi hunnit med.

 
Tack till alla som mer eller mindre förgyllt vårt besök! :)

Hej då!


RSS 2.0