Make The Connection

Igår var det den nioende och sista session av "Make The Connection" program. Varje tisdag kom runt tio andra mammor med bebisar som är mellan 0-12 månader gamla för att lära oss bland annat hur man förstår samt anknyter med våra bebisar på "bästa sätt" i tre olika L-kategorier; Love, Language and Learning. Det innehöll bland annat babysånger på ASL, videofilmning och diskussioner.

Vår hemläxa var att ta bilder till fotoalbumet 'My First Year" som vi fått av dom.

Härnedan visar jag ett par bilder som vi valt i samband med language-sidorna.


"You Make Important Words Stand Out"

'Dada 'mama' 'mouth' and 'nose'
'Rattle' 'bubble' 'tummy' 'toes'
You talk and show me with your hands
In ways that help me understand"I like 'Talking to You!"

You wait for me to babble or smile
Then babble in imitation
First me... then you... then me again
We're having a 'conversation'


Innan jag avslutar... sex dagar kvar! :)

Hej då!

Handsome like daddy


Farsdag idag - då önskar man "Happy Fathers Day" till alla pappor, så är det här - man smsar till alla pappor och grattar. Så gör man väl inte i Sverige, eller..?


Anyway, Happy Fathers Day!

Hej då!

P.s. Imorgon är det exakt två veckor kvar tills vi lämnar huset och landet!

Syrrans bröllop

Vet ni vad... nu har min stora syster också gått och gift sig! Önskar att vi kunde vara med på deras stora och fina händelse men tyvärr så var tillfället lite fel för oss även om vi funderade i ett tag att ändå åka och överraska. Hoppas det blir någon slags fest i antingen juli eller augusti... kanske bra tillfälle att äta tårtan från vårt bröllop som vi frusit in...eller kanske inte. Vårt bröllop är vårt. Ert är ert. Många fester blir det i sommar! :)


Min älskade familj! (Varför är inte Ofelia och Viggo med på bilden?)

Hej då!

P.s. bara 21 dagar kvar tills vi är i Stockholm igen.

Sommarens första dopp

Det har varit så mycket de senaste veckorna. Först var det nerpackning som inte var så enkelt på grund av begränsat utrymme i vår lägenhet. Vi, med några kompisars hjälp, lyckades iallafall bli klar 12.05. Vi bokade vår hiss mellan kl. 8-12 (ja, man måste boka hissen och dessutom går det ju mycket fortare när man har tillgång till hissen helt själv). Vår hyrgäst kom med sin flyttlastbil 12.10... perfekt timing!

Eftersom vi inte fick nyckel till vårt nya hus samma dag så åkte vi till Donald & co i Cambridge och övernattade där. Det var sååå varmt och fuktigt ute så vi spenderade resten av dagen ute i skuggan med lite bad.

 

Brandon åkte och hämtade nyckeln efter jobbet dagen efter, den första juni. Klockan 19.00 kunde vi äntligen kliva in i vårt nya radhus. Några andra kompisar kom och hjälpte, så det hela gick fort.

Sedan har det varit mycket uppackning, tvätt och allt annat som tillhör huslivet. Lillebrorsan kom på besök några dagar senare och stannade i några nätter.

 

Det har varit riktigt varma dagar, Dion och jag tillsammans med David gick till Lisas poolparty hela dagen och kvällen. Dion tog sitt första dopp någonsin medan jag tog sommarens första dopp i poolen. Dion tog det ganska bra tycker jag. :) Efter det fick Dion sitta och plaska i sin balja som är betydligt varmare.

  


Uppdaterar med några husbilder lite längre fram då vi packat och städat klart! :)

Hej då!


RSS 2.0