Vår alldeles egna pojke!

Trots timmar på sjukhuset, sömnlösa nätter, sjukinhelvetes smärta i underlivet och bröstvårtor, blöjbytena, nästan instängda i lägenheten, svullna fötter, mediciner var 4:e timma... är vi hur lyckliga som helst över vår lillpojke, Dion! Hur kan det bli så? Otroligt säger jag bara...Skriver mer om förlossningen och allt annat lite då och då längre fram. Senare idag kommer min mamma hit. Ska bli jätteroligt och hon kommer också att vara ett stort stöd för oss!

Hej då!

Dag 280 av 280, 100% completed...

...men Tummen kvar i magen. 
Vecka 39+6. Verkar som om magen sjunkit lite grann... Förresten, ni la väl märke till mina fina naglar, gillar denna färg skarpt... :) Massage, manikyr och predikyr igår var helt underbart!

Hej då!

Ny kamera!

Nu har vi köpt en ny svart Canon SD 1400 IS för våran pajjade en gång för strax tre veckor sedan. Den är nog i ur funktion igen när som helst, så lika bra att köpa en ny redan nu.

Lekte lite igårkväll, det är alltid roligt med nya funktioner i början, sen lessnar man - det vet jag! :)

  
Någon som har en likadan kamera? Gilla? Ogilla? Har ju några dagars öppetköp... ;)

Hej då!

March 16

well well - it's past midnight now and according to science, Tummen is supposed to come out today. Does anybody want to guess if it's going to be an 'Ellie' baby as in things will happen when they are planned in advance and Tummen will come out today or will it be a 'Brandon' baby? as in Tummen will be asleep for few more weeks :)

but in all seriousness - man, it's really annoying sleeping at nights now being on alert-mode, every single movement Elisabet makes completely wakes me up thinking it's "time"!

Anyway, I can't finish this blog without a picture - Elisabet usually posts a picture but I don't have anything right now so I'm going to post a random kitten picture I found on the internet just because everybody loves kittens :)
good night everybody!

Det lilla extra gör bilen ännu mer svensk...


Till min stora förtjustning - Volvon stod parkerad utanför CanadianTire (motsvarande Bauhaus) i Milton igår.

Hej då!

Nursing wrap...poncho nurser

Säljs det sådana här i Sverige? Isåfall måste jag ha missat. Det är inte någon självklarhet att amma offentligt här... man gömmer sig i toaletten om man är ute på stan. Är man hemma hos någon ammar man i ett annat rum eller så pumpar man ut mjölk i förväg och matar med nappflaskan.

 
Jag erkänner... jag är lite kluven! Hur ska jag, som dessutom är en nybörjare oxo, göra..? Bojkotta eller respektera samhället. Det blir ju ingen nån frihet känsla, vilket är ju en del av meningen med amningen tycker jag.


Nursing wrap/poncho nurser kanske är bra att ha - möjligtvis slipper man bli uttittad även om man aldrig sett någon använda den ute i stan...?

Hej då!

Äntligen sommartid!

Inatt vred vi en timma framåt... vilket innebär att det är fem timmars tidskillnad mellan Sverige och Ontario nu i ett par veckor framåt.


Ett steg närmare till våren känns det som - senare i veckan blir det runt tio plus grader också (trots att det snöade igår). Jag längtar! (Bilden är klickbar, jag har snott den från Wikipedia.)

Hej då!

Dagens (...och allra sista?) magbild:

 

Om ingenting händer fram till den 17 mars så ska jag på ultraljud undersökning igen för att kontrollera om moderkakan fortfarande existerar och att det finns tillräckligt med fostervatten. Gör det, så är det bara att vänta... händer det fortfarande ingenting fram till den 26 mars så sätter vi igång med lite hjälp. Om ultraljudet visar antingen att moderkakan inte fungerar som den ska eller att det inte finns tillräckligt med vattnet så kör vi igång direkt.

Hej då!

P.s. jag har bokat den dära SPA behandlingen nu på tisdag. Vi får se om jag går på den :)

Vad tiden går...

Tänkte berätta lite och lägga upp några bilder från förra helgens Ballhockey mästerskap som också var 25 års jubileum strax efteråt. Men nu har ju en hel vecka redan passerat... har man roligt så går tiden fort sägs det! :) Men jag publicerar ändå...

  
Jag spelade förstås inte... däremot lirade Brandon (och vann tyvärr inte). Bara sex herrlag, inga damlag anmälda. Kort sagt: det hela var mycket dåligt arrangerat. Synd det!

Hej då!

Bilder på oss tre!

Jag har nu fått en fjärdedel av bilderna som Tammy tagit. Tycker att de flesta blev bra, även om jag inte gillar att se mig själv i bilder. :)

    
Tummen! Innan vi avslutade fotosessionen lekte vi lite... blir det den 16 mars, tro?

Hej då!

Fettisdagen idag!

  
Vi bjöd hit några kompisar på ett semmelfika nu ikväll. Igårkväll bakade vi bullar ihop, alltid lika roligt när jag har Brandon med i köket!

Medan vi åt semlor tittade vi på Biggest Loser. Perfekt kombination, eller hur...

Hej då!

Semester nu, sen mammaledighet!

Jo, jag lever... Tummen fortfarande kvar i magen.

Sen i torsdags har jag snytit non-stop så jag tror nog att jag lider av bihåleinflammation. Jag vet, det var inte längesedan sist jag hade det, nämligen några dagar innan bröllopet. Jag hoppas jag får tillbaka mitt fantastiska immunförsvar när Tummen kommit ut. Jag som blir riktigt sjuk så sällan annars...

Nåja, nu till det roliga: idag var det min sista arbetsdag! Tar ut fyra dagars semester nu först. Då ska jag passa på att fixa små ärenden och inte minst, gå på en SPA behandling - "Ready for Delivery" som jag fått i födelsedagspresent av ett par rara vänner, Leigh & Tara.

Vågar jag vänta med denna behandling tills nästa vecka, då jag förhoppningsvis mår bättre?


Hej då!

RSS 2.0