Pass till Dion, körkort till mej

I veckan fick vi Dions birth cerificate, det är i pappersform. Lite skumt tycker jag, för det ska man ha livet ut och kan en pappersbit hålla så länge?! Dion sov så jag var tvungen att väcka honom och dessutom måste han sitta "själv" (med hjälp av mina fingrar). Det var inte enkelt det, men vi lyckades iallafall ta bild vid första försöket! Inte världens gulligaste bild kanske, men ett pass ska han få. Jag passar på att förnya mitt svenska körkort på grund av namnbyte.

  
Brandon har allting ordnat så han slipper bli fotograferad.

Idag skickar vi iväg pass- och körkortsansökan. Ett steg närmare Sverigebesöket!

Hej då!

Nu är Tummen bara ett minne blott

Jag som skulle skriva om min förlossningupplevelse... det är ju ett bra tag sedan nu. Känns som om det är ganska ointressant nu så jag kopierar hit den bästa delen bara:

"...först såg jag lite av håret, sedan en liten del av huvudet, då kallades Dr. Taerk samt Dr. Morris in och styrde den sista biten. Trots att jag svettades, spydde och var orkeslös så lyckades jag krysta ut Tummen kl. 15.03 ET.


Trots spegeln så kunde jag inte se könet ännu.


- Vad blev det? frågade jag Brandon.
- Pojke...han har mina bröstvårtor! svarade han.


Vår lilla skrikande pojke. Dion Morteza Goure.


Dr. Taerk frågade om jag ville hålla om bebisen. Absolut! Jag fick hålla om Dion en kort, kort stund. Då sa jag till Brandon, ta bilder! Han var inte sig själv, blek och chockad (och lycklig!). Han hade inte ens fotograferat någonting alls under hela förlossningen, så fokuserad han var.


Dion mättes till 54 centimeter lång och 3248 gram tung.


Andrew, Sarah och Wyatt var de första som kom på besök. De kom till och med till förlossningsrummet. Skrevs ut från förlossningsrummet kl. 16.30."


Det känns verkligen konstigt att tänka på Tummen... h*n finns ju inte kvar längre!

Hej då!


Vulkanutbrott mitt i Chipolte restaurangen...

Ser ni vad det är?


Japp, Dion sket på mig... eller så mycket så att det läckte direkt. Från och med denna händelse ska jag alltid ha en extra tröja till MIG också i vagnen. Som tur lunchade jag inte ensam, så jag lånade kompisens tröja (hon hade ett linne under).


Så såg han ut - mätt, glad och nöjd direkt efter blöjbytet. Den oskyldige...

Hej då!

Dion 2 månader idag!

Som jag hela tiden upprepar - tänk vad tiden går! Dion blir exakt två månader gammal idag - trots åldern så är han fortfarande en bebis som älskar närhet, som tur är... :)


Fik @ Starbucks - jag med tidningen Amelia, Dion sovande på mig. Älskar denna stund!


Hej då!

Första löprundan sedan jag blev gravid...

Ja, jag har inte sprungit sen augusti 2010, tror jag. Däremot kunde jag träna/motionera andra träningsformer än löpning fram till början av februari. Sedan Dion föddes har jag inte rört på mig mer än promenader. Vid sex veckors efterkontroll sade min min läkare att jag kunde få börja träna igen. Ändå har det inte blivit av förrän idag - det var riktigt varmt ute, inga fler ursäkter!

Jag sprang sakta med Dion i vagnen till Brandons jobb och lämnade över vagnen till Brandon och föröskte springa lite fortare hem. Kanske 5 km totalt med en massa övergångsställe. Enligt mig själv så gick det riktigt bra, för att vara...i den form som jag befinner mig i just nu! ;)

Filip, jag förbereder mig inför sommarens rundor! Du också, hoppas jag...?

Avslutar detta inlägg med ett par bilder från igår:


Först lunchade vi med Dions farmor i Greek Town. Två timmars senlunch var riktigt mysigt och trevligt!Sedan åkte vi förbi tolken Jodi (hon som tolkade förlossningen och allt) som låg på sjukhuset för en knäoperation. Vi gick in med en grande caramel latte och en liten salty brownie från Starbucks, trots detta så var det Dion som förgyllde hennes dag på sjukhuset.

Hej då!

Iranian Heritage Day

Idag var vi på ROM (Royal Ontario Museum) för att ta del av dagens program; Iranian Heritage Day. Vi blev riktigt besvikna, eller iallafall jag. Det var inte mycket att titta på, nästan bara prat och sång. Vi gick runt och tittade på naturhistoriska utställningar på andra våningen i en liten stund istället... :)

Om jag måste nämna åtminstone en höjdpunkt så var det bläddrandet i den iranska kokbok som var till försäljning. Min mormor har verkligen bjudit på väldigt varierat rätter, nästan varje recept i den tjocka boken har jag ätit mer eller mindre ofta, faktiskt.


Denna risrätt är en vardagsmat hemma hos mina föräldrar... ännu idag! :)

  

Hejdå!

Länge leve teckenspråket!

Ville bara säga att jag tänker på er alla som firar teckenspråkets dag idag! Trettio år - lika länge som jag funnits, pi länge eller hur...


Gårdagens bild från syrran - sällan eller rättare sagt nästan aldrig man får någon bild på DIG syrran så det var extra roligt att se att du är pigg&glad! Du med, vännen Jenny :) (Hoppas det är lugnt att jag publicerar bilden utan er tilllåtelse :/ )

Hej då!


Två månaders kontroll

I onsdags var vi på BVC för att vaccinera Dion och göra sedvanlig månadskontroll. För dig som är intresserad, han väger knappt 4 710 gram och mättes till 62 cm lång i längden. En lång&smal grabb har vi just nu.


Gårdagens Dion - sovande på ryggen! Nästan så iallafall... typ för första gången. Han sover annars alltid på magen. :/


Hej då!

Dion kommer till Sverige!


Jepp! Jag och Dion flyger den 4 juli (anländer 5 juli) och spenderar resten av sommaren där i Sverige. Skoj, skoj! Förresten, billigare biljetter kan han nog inte få om något år... :)


Nej, pass är inte ordnat ännu. Jag väntar fortfarande på Dions "personnummer" (birth certificate) som man måste ha med i passansökan. Han bör få det idag, eftersom det skulle ta 6-8 veckor och imorgon är han 8 veckor gammal. Det blir ett kanadenskt pass nu eftersom han inte är svenskt medborgare ännu... vi fixar det i sommar på hemmaplan, enklare så!

Hej då!

Blue Jays game @ Rogers Centre

Eftersom vi har Sofia här, så ordnade vi fram biljetter (från Sheilas far som jobbar för Blue Jays) till oss fyra igår. Solen sken vackert, Dions första baseball-upplevelse. Kolla hur det gick för honom härnedan:

    
  
Ja, ni ser rätt! Dion njöt av att vara där - han sov i pappas famn nästan hela matchen. Han verkar sova bäst med massa ljud omkring.

Typ den enda gången han var vaken:Hej då!


Happy Mother's Day!

Mommy!

Daddy said it's a special day for you today! It's Mommy's Day! You get to do nothing, Daddy and I get to do everything for you today! (I might not be able to do much but I can play with you and make faces at you!) Daddy says you get a special day today because you have been very great mommy to me!

and I AGREE with Daddy! The last 7 weeks has been very interesting and sometimes scary - imagine living in a world where you learn someting new every single minute and of course it can get scary sometimes. But you know what?! I don't get scared, I'm a big and a brave boy... but really I must say it's all because of you! Thanks for being a such wonderful mother, for being always there for me, for always feeding/bathing me and for telling Daddy to play with me even if he gets lazy sometimes! :)

I wanted to sing you a Mother's Day song. Daddy said that there's no such thing :( But he said we could make up a song! So here is some "music videos" for you of me singing Mother's Day to you! I don't know the words yet.... but I hope you know what I am saying? :D.... There are two videos because the first attempt was ruined by my sneezing, Daddy said it was so cute and knew that you would want to see it too :)

I Love You Mommy!! (Daddy loves you too!)

Happy Mother's Day Song #1 (messed up with some of my cute sneezings)
Happy Mother's Day Song #2! (the unmessed up version! :p)

P.S. Ohhh I look forward going to the Blue Jays game today with you and daddy!

Brandons jobbgäng träffar Dion

Igår promenerade vi över till Brandons jobb och presenterade vår söta Dion för Brandons arbetskollegor.
 

En alldeles nyvaken och förvirrad Dion! Tolken Sharon i den vita skjortan. Teamet hade precis haft sitt veckomöte, därför var tolken på plats också.


Brandons manager George.


Sedan var det Director Theresas tur att hålla om Dion.


Fint jobbgäng Brandon har! Berättade jag att de ordnat ett babyshower-kalas (med lekar till och med!) för Brandon veckan innan Dion föddes. Roligt!

Hej då!

Sommarens nyhet: Xikes!

Nu har Toronto också låncykel, som i Stockholm. Perfekt för turister till sommarens äventyr!...och det är ju bra för miljön. Som denna demonstration igår på Dundas & Yonge, ett stort gäng unga människor bar vita t shirt och pekade samt tittade upp mot himmeln:

 
Coolt!


Hej då!


Yes! Lägenheten ät uthyrd!

I helgen skrev en trevlig dam under kontrakten, hon och hennes tonåriga dotter ska bo här från och med 31/5. Känns verkligen bra att den delen är ordnat!

Så ser det ut här nu när vi har en bebis i lyan - matbordet har växlats till två i ett; sköt- samt databord. Inga nattduksbord på grund av spjälsängen. Barnvagnen är i vägen var man än parkerar den...

  
  
...och så vår oförändrade toalett ifall ni vill se:

...därför tycker vi att det ska bli riktigt skönt att flytta till Milton och dessutom till ett radhus. Från runt 53 kvadratmeter till cirka 175 kvadratmeter. Det enda jag oroar mig över är... städbiten! ;) Vi får nycklarna den 1 juni och vi måste flytta ut den 31 maj. Det blir lite knepigt det men som tur är det ganska liten här så allt bör få plats i en flyttlastbil och vi lastar av dagen efter. Det ordnar sig, det ska vi se till :)

Hej då!

Säsongspremiär!

Trots det tråkiga vädret (regn, regn och åter regn!) så var det säsongspremiär för Brandon och hans lag i softball. Jag och Dion var där och hejade på Brandon, tyvärr varken Ellie-homerun eller Dion-homerun igår. Det krävs nog några matcher innan Brandon är i form, tror jag. Trots detta så var (och är) han bäst av alla ändå! :)

  

Hej då!


Den stolta kusinen

 
En av gårdagens bilder av syrran (nu har syrran en Samsung Galaxy, så vi mailar "live-bilder" till varandra numera, skoj skoj!) Så söt Ofelia är... efter alla mina bilder på Dion i bärsjalen till syrran.


Hej då!

Leigh & Megans hejhejigen fest

Igår var det en LÅNG dag för oss. Medan Brandon spelade discgolf med ett par killkompisar i Milton gick jag och Tammy på en lång promenad två gånger, mellan rundorna var jag och Dion med på ett smyckeparty (av märket Slipada) i ett par timmar.

(En fundering här... ska man skriva "jag" eller "vi" nu när jag gör aktiviteter med Dion? Som t.ex. X gick på promenad, X var med på partyt, X shoppade, X lunchade... Vad säger ni?)


Sedan var det ett "Hejhej igen grillfest" för Leigh som pluggat klart i North Bay (4 timmars bilresa norrut härifrån) och Megan som precis kommit hem från året i Afrika.

  


Zeeshan (född 25/12 -10) tillsammans med trötta Dion. Ser ni hur solbränd Brandon är... efter knappt tre timmars spelande. Det var inte speciellt het igår, runt 13 grader men solen sken. Stackarn!

Hej då!RSS 2.0