Mumsiga dammsugare

Igårkväll kom Leigh över och vi bakade dammsugare - för första gången någonsin. De blev riktiga goda! Leigh var också imponerad över hur en överbliven sockerkaka kan "återanvändas"! Jag tog förresten med hit grön mandelsmassa och arraksarom från Sverige. Med andra ord, i framöver blir det vita dammsugare för det finns bara vanlig mandelmassa i italienska mataffärer här.

  

Medan vi bakade hoppade Dion i sin hoppgrej, han var på strålande humör som alltid. Kanske för att han gillar att vara i köket, precis som mamma hans...

Hej då!

Jordnötssmör macka - ny favorit!

Jag hade verkligen svårt för jordnötssmör. Jordnötter är goda, men inte jordnötssmör. Det tog ett bra tag (sen 2002) innan jag tyckte om smaken av jordnötssmöret. Nu älskar jag nämligen bland annat peanutbutter cookies. Jordnötssmör med skivade bananer ovanpå vitt bröd är min nya favorit till antingen frukost, mellanmål eller kvällsmål.


Brandon sa till mig häromdagen, du är en amerikan när han såg vad jag åt. Jag tycker snarare att det är bra att kunna anpassa mig till landets utbud! :)

Hej då!

Megan 30 års party

I lördags firade vi Megan som fyllt 30 år. Här kommer några bilder från festen som skedde inne i en restaurang.
Söndagsbitti efter partyt inledde jag, Dion, Paul och Tammy samt hunden Tanner med en söndags promenad i Halton Falls. Ett vackert naturreservat här i Milton. Aldrig varit där tidigare, en nackdel med stället är att det inte är gratis. Man måste betala för att komma in (inte fem kronor heller, det kostar 7 dollars per person). Finns det någon naturreservat i Sverige som tar avgift?Hej då!

Vår nya bebis...eller leksak:En Dodge Journey köpte vi i onsdags och hämtades i lördags. Vi har pratat om en begagnad SUV ganska länge, men inte hittat någon bra så det fick bli en ny bil istället. Jag hoppas verkligen att vi gjort ett bra köp! Vi ska försöka sälja våran gröna Neon, hålla tummarna att det finns någon som är intresserad av den som är 11 år gammal.

Hej då!

Mini familjsemester alldeles snart!

Brandon sa till mig för ett par veckor sedan att han skulle ordna någonting för vår bröllopsdag den 9 oktober. Eftersom det verkligen är något stort och han ville gärna att vi skulle längta dit tillsammans så berättade han för mig igårkväll vad han köpt.

- Miami beach är vart vårt förhållande började.
- Ingen smekmånad efter vårt bröllop i Sverige.
- Måste vara barnvänligt eftersom Dion måste vara med (för att han fortfarande är liten och för att vi inte är redo att åka iväg utan honom!)

För att kombinera alla tre så har Brandon köpt tre nätters kryssning på Norweigan Sky. Den avgår från Miami beach den 14 oktober. Stanna vid Great Stirrup Cay (en liten privat ö) över en hel dag. Sedan fortsätter vi till Nassau, Bahamas och stannar där hela söndagen innan vi åker tillbaka till Miami.

Jag som räknat med att vår nästa resa skulle ske till Stockholm. Nehej! Längtar!

Hej då!

Höstens babysim

Nyss hemkommen från simhallen, Brandon och Dion simmade ihop idag. Det har gått jättebra både gångerna, Dion verkar trivas i vattnet även om han inte visat att han gillar bada i badkaret. Roligare att simma med andra små kompisar kanske... :)

Det finns några skillnader mellan här och i Sverige - iallafall vad jag sett från plaskandet tillsammans med Ofelia. Nämligen så sker babysim samtidigt med många andra klasser i olika åldrar vilket innebär att det vimlar hur många folk som helst därinne. Både i och utanför vattnet. Vattentemperaturen är inte 32 grader varmt som är en rekommendation för babysim i Sverige. Det är inte kallt, men inte jättevarmt heller. Lagom kanske man ska säga. Dock brukar vi avsluta lektionen med några minuters "uppvärmning" i en uppvärmd pool.


Bilden från omklädningsrummet, innan vi fick reda på att man inte fick ta någon bild alls. :( Första och enda bild från babysimmet.

Hej då!

GoodLife premiär

Det är inte speciellt svårt att besöka ProNails för att få manikyr och predikyr var 6:e vecka - en rutin som jag länge skött.


"Crackle nail polish" - känns lite för halloween:igt :/

Äntligen igår började jag på GoodLife (motsvarande SATS) igen efter sju månaders uppehåll (jag tränade där sist när jag var gravid i 9:e månad) - det var inte lätt. Jag överlevde passet iallafall och målet nu är att försöka träna två-tre gånger varje vecka.


Mjukstartade med 20 minuters jogg på löpband och sedan ytterligare 20 minuter på stepmaskin. Magövning och stretch därefter. Svettigt! Träning är en färskvara, helt klart!

Hej då!

Cirque Du Soleil - Totem

Igår var vi och Paul på cirkusen Totem, den var riktigt bra! Dion slumrade snabbt efter ungefär 30-40 minuter, det är nog lite för överstimulerande för vår lilla Dion. Han verkade iallafall tycka det var rätt intressant!

  


Hej då!

Dion, ett halvt år gammal!

Imorgon blir Dion sex månader gammal, det är otroligt hur en liten bebis kan växa så fort. Dion har verkligen utvecklats jättemycket på så kort tid. En väldigt aktiv pojke har vi, han "kryper" slarvigt runtomkring härhemma. Har en sådan vilja, ska han dit så ska han nå dit! Numera äter han normala portioner av havregröt till frukost och kvällsmål, ammar dock fortfarande heltid. Hatar potatis ännu, provsmakade morötter idag och det verkade smaka lite bättre än potatis. Ett par dagar sedan fick han sin första tand, eller den har iallafall tittat ut nu. I förövrigt så väger han runt 8,2 kg och är lite över 70 cm lång.Hej då!


Färgglad kompost


Vi brukar lägga vår kompostlåda i frysen för att slippa lukten, det tar plats men rätt smart att göra så tycker jag.

Hej då!

Sju (!) resväskor...

..checkade jag och Dion in efter ett par månaders vistelse i Sverige. Fick hjälp av Jenny i Arlanda, däremot ingen hjälp i Pearson Airport. Dion satt i sin barnvagn och njöt av omgivningen eller av att se sin egen mamma svettas. Trots detta, resan gick över förväntan faktiskt. Dion, som vuxit mycket fysiskt under månaderna i Sverige, sov princip hela vägen till Toronto.

Här kommer några bilder från de sista veckorna i Sveariket.
Några har frågat om det känns bra att åka hem. Faktiskt är det så, som man brukar säga: borta bra men hemma bäst. Däremot saknar vi den omgivning vi har i Sverige, familj och vänner går ju inte att ersätta direkt. Tacka dagens teknik, vetja! :)

Hej då!

RSS 2.0