Kort uppdatering om mig själv :)

Idag var det min allra sista arbetsdag på Silent Voice Canada. Kontrakten går ut den 31 mars och jag är världens gladaste!

Förra veckan och den här veckan har varit så mycket - pusselbitarna verkar falla på plats, snart får jag förhoppningsvis en klarare bild på hur min vardag ser ut de kommande månaderna. Än så länge har saker och ting gått som jag hoppats, det vill säga jag fick mitt namn registerat i lärarvikarie listan på dövskolan här och dessutom fick jag också jobbet som vikarie på gruppbostäder och dagverksamhet här (samma ställe som förut när jag jobbade i ett år här med jobbvisum).

Bästa av allt: max 10 km ifrån Dion på dagarna. Förut var det ju minst 100 km. (Han blir kvar på WeeOnes, samma som förut; tre dagar i veckan att börja med. Känns bra, det!)

Jag får se hur mycket jobb jag får. Det verkar iallafall som om både ställen jämt behöver folk. Skolan mailade och undrade om jag kunde komma in både imorse och igår bitti. Hoppas de fortfarande behöver nästa vecka, veckan därpå, om tre veckor, om en månad och så vidare. För resten av den här veckan ska jag bara njuta av tiden tillsammans med Dion - det har jag bestämt! :)

En sista sak till... jag har inte ammat Dion sen i måndags kl 22.00!!! Får se om det är ett slut där. Vemodigt! :(

Hej då!


En sak mindre på önskelistan...


Som jag nämnde förut, en överraskning 30+1 födelsedagsfest för mig ï januari och de samlade ihop $ i present - pengarna gick till detta halsband från Amanda Egilsson. Nöjd!

Bilderna från festen har jag ju inte ens visat...här kommer de (några iallafall...)

  
     

  

Japp, helt riktigt - festens tema var randig och fondue :)

Hej då!

Dion, 1 år!

Här kommer några bilder från dagen den 19 mars:

  
  

Dions allra och första egna beställning: Pasta Alfredo! 

Först väckte jag och Brandon Dion med ett ljus på ett skål fruktsallad. Sedan åkte vi till jobbet och Dion dagiset...både jag och Brandon hämtade Dion och åkte till East Side Mario - en restaurang som ligger typ 50 meter hemifrån. Bjöd dit Sarah och pojkarna också. Crazy vid bordet, en sen middag med tre små pojkar är inte enkelt men det var riktigt trevligt ändå - på ett annorlunda vis bara! :)

Dion, du har blivit så stor men du förblir vår lilla pojke och det för alltid!

Ytterligare tre bilder från i helgen:

  
Dion ligger så där ofta, vet inte riktigt varför men han är jättesöt när han ligger sådär :) Lekparken nära till oss går vi till så ofta vi kan. Nu åker han nedför rutschkanan helt själv, och det har ingen av oss lärt honom. Tänk hur mycket han lär av andra barn...

Hej då!

Dions allra första födelsedagskalaset - genomfört!

Igår bjöds det på ett festligt barnkalas med många mini gotteigott som jag bakat (hallongrottor, drömmar, chokladbiskvi, jordnötssmör rutor, kanelbullar, chokladbollar, Dions alldeles egna princess tårta, 12 mini tårtor till de små och två stora tårtor...) Köpte också hem helium ballonger, som förgyllde stämningen. De fick bebisarna med sig hem efteråt (de större fick godispåse istället). 24 vuxna och minst 10 bebisar/barn kom... Dion på strålande humör hela tiden! Kan det bli bättre?!?

Presenterna öppnade vi först idag, för direkt efter festen tog vi en lång promenad till Sarah&co och grillade hamburgare till middag tillsammans alla i storfamiljen (Brandons mappa och brorsa). Även där var Dion på strålande humör. 

En väldigt lyckad och underbar dag, helt enkelt!    
    Hej då!

P.s. jag tänker ofta, för exakt ett år sedan, om fyra timmar åkte vi in till sjukhuset...vattnet hade alltså redan gått i natt... Tänker ni (som fött bebisar) så också? Kanske bara vid första året?

P.s2. Jojjan&Marijn, ja...skjortan är från er! :) Love it!

Sommartid - perfekt timning!


Igår vred vi en timme framåt och vädret var på topp! Vet att det har varit sköna dagar i Sverige men här har det inte riktigt varit bra men nu de kommande veckorna är det över 10C nästan alla dagar! Våren är bästa årstiden, tycker jag... och den är här nu! (Dock är det rena sjukstugan här, vi turades om att vara sjuk och nu är vi alla tre sjuka. Förhoppningsvis blir vi alla friska fortare med hjälp av solens strålar!)

Hej då!

Dions första födelsedag snart...

Här i Kanada firar man ett årsdag ordentligt. Man ska alltså fira med alla känns det som...iallafall på de kalas vi blivit bjudna till - så nu gör vi detsamma även om jag, i vanliga fall, föredrar mindre fester. Vi har mailat till XX antal personer - både våra och Dions vänner. Istället för både mat och fika, så satsar jag på fika bara! Måste verkligen börja baka snart...Dion har verkligen vuxit och utvecklats mycket! Speciellt på språkfronten, han har utvecklats väldigt snabbt på sistone tycker jag. Idag pekade han på tre olika ställen och tecknade "ljus" (typ samma tecken som min mormor gör, haha). Har ljus på bordet, hyllan och så gasbrasan. Jag tror han kan runt tio tecken (klocka, lampa, pappa, vindruvor, smörgås, pippi, Wyatt, baby, hund, ko, katt och så ljus är de som han gärna upprepar just nu) nu och då pratar jag om svenskt teckenspråk. Möjligtvis ett tecken (mjölk) på ASL, är dock lite osäker om han verkligen menar milk... :)

Tillbaka till födelsedagsfesten... Har ni vägarna förbi så är ni givetvis välkomna också! ;)

Hej då!


RSS 2.0