Komjölksproteinallergi??!

Inatt blev Dion dålig...igen... :( Spydde och spydde nästan hela natten...när han ville ha vatten, då fick han det men han spydde ut även det efter några minuter.

Magsjuk? Som vanligt var han på glatt humör dock väldigt trött på morgonen.

Fick lite hjälp efter ett besök hos doktor senare på dagen idag, det verkade som om mediciner hjälpte fram tills han ville ha en flaska med mjölk nu ikväll. Fem minuter senare spydde han ut allt igen.

Googlade lite på vårdguiden (tack för tipset syrran!) - vi börjar fundera nu om han är allergisk mot komjölksproteiner? Brandon tålde inte vanlig mjölk när han var i Dions ålder och även nu egentligen. Kolla här:

"Komjölksproteinallergi

Det är framför allt spädbarn som blir allergiska mot komjölksprotein. Det upptäcks ofta när barnet ska börja äta välling istället för bröstmjölk. Det är vanligt att allergin växer bort. Vid tre till fyra års ålder kan mjölk ofta ingå i kosten igen.

Vanliga tecken på komjölksproteinallergi är kräkningar, diarré, kolik, eksem/hudutslag och att barnet inte går upp i vikt. Ibland kan barnet få andningsbesvär."

Andningsbesvär för ett par veckor sedan... Dion har inte heller gått upp mycket i vikt... kräkningar... Ibland diarre (när det blivit för mycket mjölk).

Hmm...kanske jag ska testa med getmjölk i ett tag nu istället, hoppas bara att Dion inte protesterar :)

Hej då!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du fått svar på det ännu? Om det kan vara komjölksproteinallergi? Det låter ju verkligen inget vidare tycker jag!

2012-06-05 @ 21:52:32
Postat av: Hanna

Hej!
Jag heter Hanna och har precis flyttat till Kanada, efter att ha gift mig med en kanadensare. Hittade din blogg. Hur länge har du bott här och var bor du?

Hanna

2012-09-05 @ 01:18:15
URL: http://exiback.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0