Till Toronto med GO!

GO train, motsvarande SJ i Sverige... Dion var så lycklig när vi berättade kvällen innan att vi skulle följa med pappa till jobbet med GO train.
 
Vi åkte tillsammans med Brandon till Toronto, fast hälsade inte på hans jobb förrän vid fyra tiden - först besökte vi Svenska konsult med Svantes samordningsnummersansökan. Efter lunch promenerade vi till Riverdales Farm, typ som 4H gården, och hälsade på några djur såsom fyra kor, en häst, en åsna, sex får, fyra grisar och några getter samt hönsar, tupp, kalkoner... Som alla barn, Dion ville knappast lämna parken, men när jag sa att vi skulle hälsa på pappas jobb...då var det inga problem att gå! :) På vägen lämnade vi in Svantes passansökan. 
 
Efter fikat kikade vi förbi Brandons kontor. Nu förstår Dion nog bättre var pappa har varit när han kliver av tåget! :)
 

 
 
Hej då!
 
 

Trailer life for one day!

En heldags utflykt till Lisas trailer, Dion tillsammans med polaren Shelby hade så mycket skoj! Svante låg och sov för det mesta, han njöt väl mer av det friska luften.
 
Dions bästis,Shelby, de trivs så bra ihop. De går i samma dagis också, vilket har knuit deras vänskap band ännu starkare. Dion tycker verkligen så mycket om henne, just nu är Shelby inte på dagiset och gissa om Dion frågar efter henne...  
Hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att uppskatta dina vänner...

Vännen Tammy hängde ett läder armband i vår bil - när jag klev in i bilen hittade jag den hängdes vid spegeln. Små oväntadde tankar är viktigt i vår numera stressiga vardag! Sådan liten insats betyder enormt för den andra... lätt att man glömmer bort det! (Tänker på dig vännen C nu! Du är super på detta här...förgylla en vanlig dag. Jag önskar jag är bättre på det!)
 
 
 
Tammy, many thanks! I'm also grateful to have you as my friend!
 
Hej då!
 

Blue Jays match

Svantes första baseball upplevelse... Lika gammal som Dion var för ett par år sedan. Dions andra match idag, den här gången och vilken enorm skillnad! :) Denna gång satt han och frågade massor - var bollen? Var fågel? (maskot) och försökte göra som alla andra vuxna på läktaren - allt från de tar fram deras öl från drickhållaren till bankandet på stolarna. Hela matchen, strax under tre timmar totalt.
 
Slutet av matchen (typ två timmar senare): 
 
Brandon: TITTA NU HAN (peka) SLÅ BOLL
Dion: NEJ (neka med huvudet) VÄNTA VÄNTA
 
Haha...ja, mycket sakta sport är det! Ball ball strike strike innan det händer någonting.
 


   
 
Hej då!

Dions andra frisörbesök...

Mitt hjärta...jag förbjöd det länge, men Brandon lyckades övertala mig tillsist. Sagt och gjort, bokade en tid hos frillan den 19 juli. Dions guldlock borta! Iallafall för tillfället... in i salongen som en liten cooling, ut som en stor skolpojke kändes det som! Nu har jag dock vant mig vid den nya frillan. Lockarna växer förhoppningsvis tillbaka lagomt till höst!
 
 
 
Hej då!

De första dagarna med mamma/mormor

På flygplatsen, Dion var så glad när han såg mormor. Vi har nog webcam att tacka för... det kändes som om Dion har träffat mormor tusen gånger. Vilket knappast är... femte gången nu. 
 
    
 
De första dagarna var det riktigt varmt ute, det kan kännas uppåt till 40C (väldigt fuktigt). Påminner mycket om Iran sa mamma :) Vi var på bland annat lekpark, Springridge farm (motsvarande 4H gård fast  med mer aktiviteter), badade i lite hit och dit, IKEA...med mera! Några fler bilder kommer här:
 
   


        
 
   
 
Hej då!
 

Söndagens Dion:

Hemma hos vännen Paul som precis fått nycklarna till sin nya lägenhet på 20:e våningen. Hjälpte till med flyttningen. Efter typ 15 minuter...
 
Dion: BI
Jag: BI? VAR?
Dion: BI, BI
Jag: BI...jaha...VAR?
 
Dion bara gick iväg... och kom tillbaka efter en stund.
 
Dion: BI
Jag: VAD? BI? VAR?
Dion: BI... BI... DADDY
Jag: AAHH... HOME... HEM, VILL HEM - DU
Dion: nickade JA!!!
 
Nu börjar det tuffa för OSS med! Dion har visat på så kort tid att han förstår och kan mycket mer än vad vi tror. Kör mer och mer ASL numera, till och med till mig. Alltid "water", "mama", "daddy" även till mig. Fast djurtecken tecknar han på svenska till mig medan ASL till andra. Jag vet...han återgår till det svenska teckenspråket med tiden. Jättehäftigt helt enkelt... 
 
Jag vet, uppdateringen här sker inte som jag hoppats men...jag har inte gett upp, inte än! Ikväll eller imorgon ska det läggas upp några bilder från de senaste dagarna.
 
Hej då!

RSS 2.0