Next destination: Stockholm!

Den 16 september åker jag tillsammans med pojkarna till Stockholm för ett besök! Ska bli riktigt skoj som alltid. Brandon kommer tre veckor senare (den 7 oktober) och stannar i tre veckor innan vi alla flyger hem igen.
 

Min mamma och Dion... typ knappt någon vecka gammal.
 
Bubbelpoolen där vart vi har vår lägenhet. Fin utsikt, eller hur... :)
 
Men först...ska min mamma komma och hälsa på oss. Hon kommer om ett par veckor, den 12 juli. Hon blir kvar i tre veckor. Äntligen får mamma se hur vi bor här i Milton. Sist var hon hos oss i lägenheten i Toronto. Blir en hel del utflykter, aktiviteter och inte minst mycket prat/lek&fika! :) Ser mycket fram emot din ankomst, mamma!
 
Hej då!

Hawthornes Cafe...    
 
Idag var vi på Hawthornes cafe här i Milton första gången. Ja, i Milton!!! Staden bara växer och växer... Iallafall, fick en sådan hemkänsla direkt - inte någon kedj restaurang, väldigt fint och IKEA-inrett ställe. Inte minst, de har bland annat macaroner på menyn vilket är väldigt ovanligt. Barnvänligt ställe är det också. Dion hade så mycket skoj! Blev kvar i över två timmar... :)
 
Hej då!
 

Sista, sista och sista!

Dion, som jag nämnt tidigare, suger som en svamp i hans utveckling just nu. Han förstår så mycket, nu måste vi börja förhandla lite. Trots detta har han varit duktig på att lyssna på oss, bara vi förvarnar honom, förbereder honom väl - älskar tecknet "sista". Alltid måste det bli ett "sista". Då är han nöjd... bara han vet att det är det sista! I vad som helst.
 
Den senaste tiden använder Dion "DADDY" och "MOMMY" -tecken (typ helt korrekt) och slutat helt med "MAMMA" och "PAPPA". Jag frågade honom häromdagen:
 
Jag: VAR PAPPA?
Dion pekade åt det hållet där Brandon satt.
Jag: VAR DADDY?
Dion började skrattade...tittade åt samma håll igen. Utan att peka.
 
Brandon upprepade samma sak fast "MOMMY" och "MAMMA". Samma sak här. Skrattande Dion fick man se. Undrar vad han tänkte på just då. Inser han att han kör med dubbelt teckenspråk...kanske inte ännu :) Som jag redan sagt förut, så fascinerad är jag!
 
Hej då!

Svante, en månad gammal idag!

25 juni... för exakt en månad sedan föddes jag vår fina son Svante! Som jag hela tiden säger, vad tiden går! :)
 
Lägger upp några bilder (typ bara sov-bilder:) )på Svante från den här månaden. Än så länge har han varit en så lugn bebis. Äta, sova och bajsa. Inte speciellt mycket gråt...eller han gråter bara när han har anledning till det som blöjbyte till exempel. Det kan nog bero på att jag också är lugnare, en erfarenhet rikare från tiden med Dion men jag tror inte att det bara är så. Svante är en mycket snäll pojke, nu iallafall. Idag var vi på en månads kontroll: 4,7 kg och 57 cm lång och allt såg bra ut! :)


Svante för några minuter sedan...
 
   
 
Dion ger fortfarande så många kramar och pussar... Svante är en del av Dions liv redan, när vi ska iväg någonstans så springer Dion och hämtar bilstol, förbereder honom som vi brukar göra utan att vi säger någonting. Inte ens "Svante ska åka med också." Ibland måste vi till och med hojta till, nej...Svante ska stanna hemma. Då får Svante ett par pussar på näsan istället. En pojke med big heart!
 
Nåväl, här kommer några bilder från de senaste veckorna. Barnsången i Svenska kyrkan, tavlan som min lillebror David gjort, en födelsedagsfest och så några vardagliga bilder.
 

 
Hej då!
 
 
 
 
 

Fathers Day igår...

Jag är hemsk, jag vet. Har bara haft (och fortfarande har det fullt upp i huvudet) så mycket - jag har inte planerat så mycket mer än att klä Svante i samma klädsel som Dion hade på sig när Brandon firade sin allra första kanadensk farsdag samt bjuda ut alla mina grabbar på någon god frulle. Iallfall, bodyn var lite för trång på Dion när jag köpte den, så den passade perfekt på Svante.
 
Bilden togs 19/6 2011.
 
Här plåtade jag igår, 16 juni 2013. Eftersom Svante sov hela restaurangbesöket så fick jag plåta hemma när han vaknat till.
 
Vi åt på Cora, en frukost & lunch restaurang. En trevlig start på en söndagsmorgon även om det spöregnade just då, tycker jag! :)
 
Hej då!

Foto session!

Våran AC var trasig när vi hade vår allra första foto session - det hjälpte! Det var så varmt härinne, Svante sov nästan hela tiden så vi lekte lite med bilder (jag lägger upp några bilder senare). Ett par dagar senare försökte vi igen med några andra mössor och så, då hade vi också hunnit bytt till en ny AC. Det gick inte bra alls! För kallt för att vara naken. Ni som vill leka med bilder på bebisar, se till att vara i ett riktigt varmt rum - det underlättar massor!
 
 
Svante, 6 dagar gammal.
 
Hej då!

Svante som lillebror...

Än så länge använder jag tecknet "lillebror" när jag pratar med Dion om Svante. Det dröjer nog ett bra tag innan vi hittar på ett personttecken åt Svante... Dion säger ibland "bror" och vid ett annat tillfälle "baby". På tal om hans språk utveckling, vi var på "speech assessment" i måndags och det visade sig att Dion inte är mycket efter i tal som jag trott. Han kan många enstaka ord, ibland två ord fast utan verb i meningen. Så, nu ska vi försöka tänka på att stimulera genom att teckna oftare vad han, vi gör o.s.v. samt använda fler tecken än just några enstaka tecken alla gånger. Det är lätt att bara säga "ok" när Dion tecknar "more" och pekar på pasta till exempel. "Ok, du vill ha mer pasta" eller vadsomhelst istället bara för ett "ok" :)
 
Tillbaka till broderskap - mer än två veckor har gått och Dion visar fortfarande mycket kärlek! Flera blöta pussar varje gång han ser Svante. Underbart... så länge det varar! Dion visar också ett stort tålamod medan jag ammar Svante, gör honom i ordning o.s.v. Jag hoppas det håller sig, det underlättar mig enormt eftersom Dion är hemma med mig varje måndag, torsdag och fredag och inte minst helgerna (men då är Brandon hemma också).
 
 
Hej då!
 

Little baseball guy!

 
   
Förra lördagen kollade vi på Brandon lira softball. Nu märks det att Dion vuxit mycket! Han visade ett stort intresse för denna sport jämfört med senast (när var det...förra året kanske, heh). Emellanåt matcherna vill han kliva in på field och kasta lite boll. Så söt i denna tröja!
 
Svante låg och sov i Looma nästan hela turneringen. Mys! Förresten, numera älskar Dion att kasta boll när vi är ute, däremot är han inne i innebandy-phase när vi befinner oss inomhus. Han vill bara lira innebandy hela tiden... andra leksaker ligger och dammar.
 
Hej då!

RSS 2.0