Glad Påsk!

Lite påskpyssel blev det för mig och Dion medan Brandon var i vårt sovrum och målade väggarna... uppdaterar slutreslutatet när rummet är färdigt! :)
 
    
 
Sedan åkte vi till Dions farfar & co i Cambridge och åt påskmiddag. Såklart, "egg hunt" för Dion också, här brukar man leta efter små choklad ägg - inte ett enda stort ägg som i Sverige.
 
   
Till sist fick Dion denna också... ugh, så mycket choklad. Vi tar nog allting, han är fortfarande så liten... han tror att chokladäggen är mini leksaksägg för han frågade aldrig efter att få smaka på ett enda. :)
 
Igen, Glad Påsk till er alla!
 
Hej då!
 
 

Tårta, tårta och återigen tårta!

I helgen blev det mycket fika för oss tre! Först var det familjemiddag här hos oss för att fira Dions födelsedag, påskfest för barn på lördagen...senare på dagen var det Dions födelsedagskalas - två år, två bjudna kompisar. Flickorna Rainna och Shelby kom över och de hade så mycket kul i flera timmar, de åkte inte hem förrän runt 22-tiden. På söndagen var Dion bjuden på en annan födelsedagsfest, Shayna är exakt en vecka yngre än Dion. De anlitade en musiklärare som ledde barn sång&lek i en hel timma hemma hos dom, barnen uppskattade det mycket!
 
Så...det blev tre tårtor totalt på en och samma helg! :)
 
Här förberedde vi inför familjemiddag. Dion älskar grädde sååå!
 


Ansiktmålning på jobbets påskfest för personal & deras familjer.
 
Dion var riktigt rädd för påskharen... liksom han var för jultomten i julas. Sött! :)
 
...och så andra tårtan serverades på Dions barnkalas:
 
 
   
 
Snyggast är ju såklart den här tårta som bjöds på Shaynas kalas, fast...ärligt talat, så var den inte godast. Smaken som räknas...eller? ;) Här använder man sugarpaste...sockermassa? Heter det så på svenska, eller? Iallafall, marsipan överdrag är överlägset gott och så är mandelsmassa svårare (för den är så mjuk) att hantera jämfört med sugarpaste.

 
Nu dröjer det förhoppningsvis ett bra tag innan vi tar en tårtbit igen! :)
 
Hej då!

Titta vem som blivit två...

...redan! Det känns inte så längesedan jag skrev inlägget om Dions första födelsedag.
 
Idag blev Dion väckt med en stor muffins och mjölk samt två ljus att blåsa - det har han tränat på ordentligt i ett helt år så detta uppdrag klarade han elegant! :) Sedan öppnade vi några presenter innan han åkte till dagiset - jag köpte två paket glass till Dions avdelning så de kunde ha lite fest där också. Till middagen åt vi pasta med korv som är en av Dions favorit rätt... mini tårta på kvällen. Många presenter, paket från kusinen i Ungern samt min familj i Sverige kom i rätt tid så Dion var riktigt spoiled idag med all mat och leksaker!
 
   
 
 
    
 
 
Tanken var att bjuda hit två kompisar på barnkalas i söndags men tyvärr så hade jag ingen energi och ork alls så vi framflyttades till nästa helg. Jag hoppas jag mår bättre till dess!
 
Förresten, mappa... Dion älskar mössan! Sitter så bra på honom! När han tog på den då ville han ha skorna och jackan på. Sagt och gjort, då frågade vi vart han skulle... han såg lite paff ut, men vinkade "bye bye" och gick mot dörren. Den är killen har humor... Så sött! :)
 
Hej då!
 

Våren är här snaaart...

I helgen var det riktigt fint ute! Runt 10-15 plus grader med sol. Vi passade på att besöka Maple Syrup Festival ute på Mountsberg Park. Det var riktigt trevligt, jag upplever det mycket roligare nu när Dion vill, vågar mer och inte minst förstår mer! :) Även om jag var inte helt frisk, så kunde jag njuta av dagen ute i solen medan Brandon orkade knappt gå ut (jag har smittat honom och vi funkar så olika, han vill vara hemma och vila medan jag föredrar att göra saker när vi är sjuka :) ) så jag och Dion var där med Tammy och hunden Tanner.
 
Några bilder kommer här...
 
   
Pannkakslunch - amerikansk pannkaka med smör och förstås maple syrup.
 
Hej då!

Mega, superdunder förkyld!

Hur kan man bli så här förkyld egentligen? På en vecka har jag snytit ut...kanske 1800 gram av slem tror jag. Normalt??!! Jag hoppas jag blir frisk mycket fort för det tär på min vardag - på grund av sömnlösa nätter samt massvis av slemhosta utöver självaste snytning! Tur att det är spring break nu förresten...
 
Vet någon hur man undviker detta här händer...? Några heta tips? Jag tycker jag äter bra, sover bra (...eller ok åtminstone) - jag tränar dock inte. Men...många andra tränar ju inte heller? Klär mig varmt... vad mer?
 
En rolig grej innan jag avslutar detta tråkiga inlägg:
 
I torsdags när Dion besökte doktor för att få droppar mot ögon inflammation (ja, han var "sjuk" han med! Puh!), när doktorn klev in då pekade Dion på sina tänder, började gapa stort och försökte visa tänderna. Vi fick snällt förklara för honom att doktorn inte var någon tandläkare :) 
 
Hej då!

Dagis fotografering...

När jag skulle hämta Dion den 24 januari så höll de på att ta bilder på just Dions barngrupp. Kanske hjälpte det delvis, Dion log brett när bilderna togs och vi kunde inte välja ut en bild så vi köpte hem hela paketet några veckor senare :)
 
  
Lägg märke till några skillnader redan... bland annat Dions långa babyhår. Nu är håret mycket tjockare, precis som sin mamma!
 
Förresten, Dions lillerbror, Mr. Bollen, mår bra - moderkakan har flyttat på sig två centimeter så det är bra, än så länge! Jag lär måste göra ultraljud typ varannan vecka nu, det kanske låter riktigt roligt för vissa men jag tycker det är bara besvärligt men måste man, då lyder man! Förresten så har jag fått bekräfta med egna ögon att Dion kommer att få en BROR. :)
 
Avslutar med en gammal ultraljud bild som jag inte publicerat tidigare.
 
 
Hej då!

RSS 2.0