Mögel julsaker :(

När vi tog fram ett par stora jullådor från källaren, så ready att göra härhemma juligt. Öppnade den ena lådan, till min förvåning så stank den, när jag tittade närmare, ett par stora julbockar från IKEA som låg överst var full av grönsvart mögel!!! Hela lådan kördes ut direkt till garaget, morgonen därpå kikade jag igenom lådan. Ahhh, typ fem cm vatten kvar där, från vattenskadan som var...för 1,5 år sen (maj/juni 2012). I lådan innehöll mest elektriska prylar som inomhus jul belysning samt julgranskulor som användades bara en enda gång! Snyft! Allt skrotades...till och med självaste rubber maid låda.
 
 
 
Istället för att köpa nya så nöjer jag mig med en mini svensk ljusstake i bilen den här gången. Får kika förbi IKEA när det är julrea... :)
 
Nu är det iallafall lite juligt här. Lagomt till första advent. Uppdaterar med några bilder inom småignom!
 
Hej då!

Blöjfri sen 7 november...

Pottränar Dion just nu, ibland kan det se ut så här... Dion och film... en farlig kombination. Han tittar koncenterat på filmen medan jag bad honom att kissa, då blev han kvarsittandes sedan ville Brandon testa om hjälmen satt bra på honom... jag tror inte att han ens märkte att hjälmen var på! ;)
 
 
Det var bara en gångs kul grej. I för övrigt så går det uppåt faktiskt, första veckan gick inte som vi tänkt oss, mycket kiss och bajs på byxorna - efter samtalet med Rakel (tack!!!) så testade vi att sluta med att fråga "behöver du kissa?" eller "är du kissnödig" eller vad som helst var 10-15:e minut (för jag märkte hur irriterande han blev på mig...han började bara att svara nej utan att ens titta på mig). Vi säger istället "nu kissar du!" lite då och då som en gång per timma. Det fungerar mycket bättre, och sedan har han visat att han klarar av att hålla och ta allt på en gång så snart vi kommit hem. Hoppas det håller sig...men ännu har han inte sagt till oss att han behöver gå på toaletten. Vi måste styra ännu... snart så... hoppas... vår store pojke... ett steg framåt...
 
Hej då!

Santa Claus Parade in Toronto

GO train, motsvarande pendeltåg i Stockholm, har bara avgångar från Milton till Toronto på morgonarna måndag-fredag och tågresor från Toronto till Milton sker endast mellan kl. 16-19 på vardagar det med. Alltså, de som bor i Toronto och vill till Milton på morgonen måste ta buss! 
 
Iallafall, GO train erbjöd en avgång igår, på en söndag, i samband med Torontos jultomtes parad. Paraden sker i alla städer under hela november. Här Milton skedde det tyvärr samma söndag, så vi missade här men tog del av Torontos. Egentligen ville vi åka tåg... det är så världens roligt för Dion ;) Förresten, Sarah & Co hängde med också, Sarahs allra första tåg upplevelse till och med - här har vi en äkta amerikan!
 
   
 
   
Givetvis så var paraden i Toronto mycket större och professionellt gjort än i Milton. Paraden avslutar alltid med en jultomte på vagnen.
 
Dion: RÄDD JULTOMTE...RÄDD!
 
Dion är alltså fortfarande rädd... lillstackarn, för vi ska ta en bild tillsammans med jultomte i någon galleria någon gång snart!
 
Hej då!

Halloween 2013

Detta år blev vi bjudna till Susan & Co - det var riktigt trevligt. Alla barn var utklädda... Dion gillade dock inte någon dräkt överhuvudtaget. Inte ens ett  lejon... han som älskar ryta som ett  lejon. Tillsist frågade jag om han ville vara en baseball spelare. JA! Så här blev det direkt på morgonen:
 
 
...och senare på kvällen:
 
Sådan far, sådan son sägs det...
 
Familjen samlad hos Susan innan vi gick ut på bus eller godis.
 
Massa godis blev det! Klart att vi snodde en hel del (eller typ allt) från Dion ;) Dions godisbag bestod nästan bara av Oh Henry och Coffee Crisp choklad bars, bara för att de har gula förpackningar! Dions absolut favorit färg... undrar varför!
 
Happy Halloween!
 
Hejdå!

Dions nya glasögon? :)

 
Dion tog dessa blåa leksak doktorbrillor och tecknade: "MOM GLASÖGON...DADDY SAMMA...MORMOR SAMMA...MORFAR...MARIA..." och såg lite fundersam ut...sedan satte han brillorna på och sa "VILL OCKSÅ MINE" och gick runt med glasögonen på i ett bra tag :)
 
Hej då!

Veckorna i Sverige

Det är snart ett par veckor sedan vi kom hem från Stockholm. Vad tiden bara rusar iväg... ;)
 
   
Väntar och väntar ivrigt på pappan Brandon som just landat... efter tre hela veckor!
 
  
  
 
  
   
   
   
   
   
Några bilder på vad vi gjort under dagarna...
 
Stora höjdpunkt var Jennys fruhippa som jag fick vara med - missade ju festen!

 
Vi flög till Damark över en helg för att medverka Stine och Filips vackra klassiskt bröllop. Dion stannade hemma hos mina morföräldrar. Bort från oss tre hela helgen...för första gången! Det verkade fungera bra. Skönt det!

 
  
 
 
     

Årets sena kräftskiva med gymnasiegäng! Vi lyckades också hitta en tid då vi alla samlades! Kräftskiva för XX:e år i rad! Alltid lika mysigt och roligt att få umgås med er alla! 
 
Dion Morteza Goure...tillsammans med min morfar Morteza som är 91 år gammal. Jättehärligt att se honom skratta!
 
   
Svante Sandor Goure tillsammans med min pappa Sandor. Svante gillar verkligen sin morfar... blir glad så fort han ser honom på morgonarna :) Sötnöt!
 
Wow, jag måste bara minnas... jag har aldrig sett Dion gråta SÅ mycket på så kort tid - det var första besök hos Rakel & Filip. De bilderna togs ett par dagar innan vi flög hem...det funkade mycket bättre tyckte jag. :)
 
 
Jag fick ofta frågan "längtar du tillbaka till Kanada" när det var dags att packa. Faktiskt så känns det rätt bra att komma hem! Ja, Kanada har (tyvärr) blivit mitt hem nu, säkerligen bara för att jag har all mina ägodelar här. Inte minst så har jag ju två små pojkar som också längtade hem (iallafall Dion). Dock är det alltid lika roligt att besöka Sverige, absolut! Mitt band finns kvar i Stockholm, så kände jag, vilket betyder enormt för mig! Det var riktigt skoj att få återse flera av er..!
 
Hemresan...
   
Home Sweet Home! Tack till er alla som förgyllde vår resa till Sverige!
 
Hej då!
 

RSS 2.0